Hakkâri'de PKK operasyonları: 24 gözaltı

Hakkâri'de PKK operasyonları: 24 gözaltı

Hakkâri'de gerçekleştirilen PKK operasyonlarında 24 kişi gözaltına alındı.

Hakkâri'de düzenlenen operasyonlarda sosyal medyada PKK propagandası yapan, PKK'ye yardım yataklık yapan ve PKK kamplarından kaçan bir kişi olmak üzere toplam 24 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, sosyal medya üzerinden PKK propagandası yapan 13 kişinin gözaltına alındığı belirtilerek, "12 Şubat 2018 günü ilimiz merkezde, sosyal medya üzerinden devletimizin Suriye'nin Afrin bölgesine düzenlemiş olduğu Zeytin Dalı Harekâtını eleştirerek itibarsızlaştırmaya çalışan ve PKK/KCK bölücü terör örgütünün propagandasını yapan 13 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır." denilerek, bunlardan 6'sının çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak, Hakkâri Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildikleri ifade edildi.

PKK kamplarından kaçan bir kişinin yakalandığı belirtilen açıklamada, "13 Şubat 2018 günü ilimiz Şemdinli ilçesi Tekeli köyünde, PKK/KCK bölücü terör örgütünün dağ kadrosundan ayrılarak bir yıldır Irak ülkesi Süleymaniye bölgesinde yaşadığı tespit edilen bir bölücü terör örgütü mensubu kurulan irtibat sonucu Türkiye'ye dönüş yaparak gözaltına alınmıştır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, PKK'ye yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen 10 kişinin yakalandığı ifade edilerek, "13 Şubat 2018 günü ilimiz Yüksekova ilçesi Onbaşılar köyü ile Çamdalı ve Ağaçlık mezralarında, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 6 bayan ve 4 erkek şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır." denildi.

Bu 10 kişinin ikamet adreslerinde yapılan aramada; PRO-5 marka telsiz, telsiz bataryası, tek kırma av tüfeği, mektup, uydu telefonu, 4 PKK'liye ait fotoğraf, CD, otomatik av tüfeği, 16 av tüfeği fişeği ve örgütsel doküman ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, konu ile ilgili adli tahkikatların devam ettiği ifade edildi.

Bir PKK'li teslim oldu

TSK'dan yapılan açıklamada, Hakkâri Şemdinli'de, Irak'taki PKK kamplarından kaçan bir PKK'linin teslim olduğu belirtildi.

Açıklamada, Diyarbakır Silvan'da yapılan arazi aramasında tespit edilen bir sığınakta 500 kilogram gıda ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildiği ifade edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.