Hakkari'de PKK operasyonu

Hakkari'de PKK operasyonu

Hakkari'de, PKK'li oldukları ve arandıkları belirtilen 2 kişi yol kontrolünde yakalanırken Şemdinli ilçesinde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Hakkari Valiliği, yapılan yol kontrolünde aranan 2 PKK'linin yakalandığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, "İl Jandarma Komutanlığı görevlilerimizce PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında; 15 Mart 2018 günü ilimiz Yüksekova ilçesi Yeniköprü Jandarma Karakol Komutanlığı Yol Kontrol Noktasında yapılan uygulamada "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçundan arama kaydı bulunan 2 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir." denildi.

Şemdinli'de silah ve mühimmat ele geçirildi

Öte yandan Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Yufkalı köyü Kola mezrası Derindere mevkisinde yapılan arama tarama faaliyetinde PKK'ye ait el yapımı patlayıcı düzeneği, silah, mühimmat, tıbbi ve yaşam malzemesi ele geçirildiği kaydedildi.

Valilikten yapılan açıklamada ele geçirilen malzemeler şöyle sıralandı:

"3 kalaşnikof piyade tüfeği, 200 fişek, 120 biksi mühimmatı, 40 zırh delici uçaksavar mühimmatı, el bombası, roketatar sevk fişeğine bağlı el yapımı patlayıcı, iki tuzaklanmış tüp, 8 pil bloğu, 400 metre kablo, bir akü, 4 uyku tulumu, 4 adet bölücü terör örgütüne ait kıyafet, 4 sivil kıyafet, 5 battaniye, ikişer kazma, çaydanlık, tava, şemsiye, testere ile çok sayıda kozmetik, tıbbi ve yaşam malzemeleri."

İLKHA


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.