Hakkâri'de PKK'nin şu ana kadar en büyük cephaneliği ele geçirildi

Hakkâri'de PKK'nin şu ana kadar en büyük cephaneliği ele geçirildi

​İçişleri Bakanı Soylu, İkiyaka dağlarında ve Düztepe mevkisinde ele geçirilen PKK cephaneliğine ilişkin "Hakkâri bölgesinde bugüne kadar ele geçirilen en yüksek sayıdaki mühimmat olarak değerlendiriyoruz." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ramazan Bayramı programı kapsamında Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kolluk kuvvetleri ile bayramlaştı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ile birlikte özel uçakla Selahaddin Eyyubî Havalimanı’na gelen Bakan Soylu burada Vali Cüneyit Orhan Toprak, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı tarafından karşılandı.

Merkez İhsaniye Camisi’nde kıldığı bayram namazının adından cemaatle bayramlaşan Bakan Soylu, daha sonra Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanlığı’ndakilerle bayramlaşarak birlikte kahvaltı yaptı.

Bakan Soylu daha sonra Kalana Üs Bölgesini ziyaret ederek İki Yaka Dağları'nda PKK'ye yönelik operasyon hakkında bilgi verdi.

"Terör örgütünün çok önemli bir cephaneliğini arkadaşlarımız İki Yaka Dağları'nda ve Düztepe mevkiinde ele geçirdi" diyen Soylu, şunları kaydetti:

 "Hakkâri bölgesinde bugüne kadar ele geçirilen en yüksek sayıdaki mühimmat olarak değerlendiriyoruz. 116 kalaşnikof, 1 doçka, 5 piyade tüfeği, 3 güdümlü tanksavar mühimmatı, 13 biksi makineli tüfek, 5 adet RPG-7, 7 adet keskin nişancı tüfeği, 1 bomba atar, 1 av tüfeği, 217 el bombası ve 239 taarruz tipi el bombası ele geçirildi. Bunun ötesinde de aldığımız bilgi çerçevesinde yaklaşık 2 kamyon mühimmat ele geçirildi. Özellikle terör örgütünün çok önemli bir cephaneliği arkadaşlarımız ele geçirilmiş oldular. Bu operasyonu yapan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Allah razı olsun."

İLKHA










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler