Hakkari'de PKK'ye ait sığınak tespit edildi

Hakkari'de PKK'ye ait sığınak tespit edildi

Hakkari kırsalında devam eden operasyonlar kapsamında PKK ait bir sığınak tespit edilirken sığınak içerisinde çok sayıda giyim ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Yüksekova'daki bir operasyonda da 3 uzun namlulu silah ele geçirildi.

Hakkari Valiliği, Oğul köyü kırsalında gerçekleştirilen operasyon kapsamında sığınak tespit edildiğini belirtti.

Valilikten yapılan açıklamada, bugün Oğul Köyü kırsal alanında icra edilen arama tarama faaliyeti neticesinde bir sığınağın tespit edildiği belirtilerek ele geçirilen malzemeler şöyle sıralandı:

"500 litre mazot, 2 büyük tüp, bir küçük tüp, 9 boş tüp, 20 jelikan, bir elektrikli ocak, bir gaz sobası, 10 çakmak gazı, 16 ampul, 20 metre bahçe teli, 30 battaniye, 2 uyku tulumu, 25 metrekare halı, bin metrekare branda, 40 kişisel bakım malzemesi, 30 sabun, 10 ayakkabı, 6 çift plastik ayakkabı, 4 yağmurluk, bir parka, 150 kilo kırmızı mercimek, 30 kilo yeşil mercimek, 100 kilo kaçak çay, 150 kilo şeker, 50 kilo salça, 150 kilo nohut, 150 kilo kuru fasulye, 100 kilo deterjan, 15 kilo tuz, bin paket gümrük kaçağı sigara ile çok sayıda mutfak ve hırdavat malzemesi."

Ele geçirilen malzemelerin usulüne uygun olarak olay yerinde imha edildiği belirtilen açıklamada, konu ile ilgili adli tahkikatın devam etmekte olduğu kaydedildi.

Öte yandan, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, PKK'ye yönelik operasyonda 3 uzun namlulu silah ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, "Yüksekova İlçesi Bölük Köyü kırsal alanında icra edilen arama tarama faaliyeti neticesinde; 3 adet AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği, bir adet AK-47 kalaşnikof piyade tüfeğine ait şarjör ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir." denildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.