Hakkari'de sığınaklar tespit edildi

Hakkari'de sığınaklar tespit edildi

Hakkari'de düzenlenen operasyonlarda 8 sığınak ve mevzi tespit edildiği, silah ve mühimmat ele geçirildiği belirtildi.

Hakkari Valiliği, kentte düzenlenen farklı operasyonlarda 8 sığınak ve mevzi tespit edildiği, silah ve mühimmatın ele geçirildiğini belirtti.

Valilikten yapılan açıklamada, "İl Jandarma Komutanlığı görevlilerimizce PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında;  13 Mart 2019 günü İlimiz Yüksekova İlçesi Sarıkaya ve Yediveren Köylerinin kırsal alanında icra edilen operasyon neticesinde 8 adet sığınak ve mevzi tespit edilerek kullanılamaz hale getirilmiştir." denildi.

8 göçmen yakalandı

Açıklamada, aynı operasyon kapsamında uygulanan yol kontrol faaliyetinde ise Türkiye topraklarına yasadışı yollarla giriş yaptığı belirlenen 3’ü İran ve 5’i Sierra Leone uyruklu toplam 8 şahsın yakalandığı kaydedildi.

Silah ve mühimmat ele geçirildi

Öte yandan merkeze bağlı Oğul Köyü kırsal alanında icra edilen operasyon neticesinde ise bir adet AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği, 2 adet AK-47 kalaşnikof piyade tüfeğine ait şarjör, bir adet el bombası, 11 kilo patlayıcı madde, 3 adet elektrikli fünye, 3 adet sinyal alıcı cihaz, 100 metre kablo ve 8 adet büyük pil ele geçirildiği ifade edildi.

Ele geçirilen patlayıcı maddeler usulüne uygun olarak imha edildiği kaydedildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler