Hakkâri'nin Durankaya beldesinde Kutlu Doğum etkinliği

Hakkâri'nin Durankaya beldesinde Kutlu Doğum etkinliği

Hakkâri’nin Durankaya beldesinde "Mümin Güvenen ve Güvenilendir" temasıyla Kutlu Doğum etkinliği gerçekleştirildi.

Hakkâri’nin Durankaya beldesinde görev yapan imamlar ve imam hatip ortaokulunun organizasyonuyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Sunumunu Metin Erik Hoca'nın yaptığı etkinlik Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda, Hakkari Müftülüğünden Vaiz Celil Aslan ve bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Zikri Savaşan birer konuşma yaptı.

Hz Muhammed'in "emin" vasfına dikkat çeken Celil Aslan, yaptığı konuşmanın devamında cahiliyenin kuşattığı toplumda İslam'ın adalet anlayışının nasıl yayıldığını anlattı.

Müşrik toplumun Hz Muhammed'e olan güvenine, emanetlerini ona teslim etmelerine değinen Aslan, bugün tüm Müslümanların Hz Muhammed'i kendine örnek alması gerektiğini vurguladı.

Belde imamları tarafından okunan Mevlid-i Şerif'in ardından Pınarbaşı İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından ilahiler okundu.

Programda bir konuşma yapan Molla Zikri Savaşan ise Hz Muhammed'in hayatından kesitler aktararak, günümüzde yaşananlar ile kıyasladı.

İslam ülkelerinde akan kana dikkat çeken Savaşan, yöneticilerin Hz Muhammed gibi adil ve merhametli olması durumunda yaşanan acıların sonlanacağını söyledi.

Durankaya beldesindeki Kutlu Doğum etkinliği, yine Molla Zikri Savaşan tarafından okunan dua ile sona erdi. Programın ardından derslerinde başarılı olan öğrencilere hediyeler verildi.

İLKHA


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.