Hakkari'nin Işık köyü sakinleri iletişim sorununa bir çözüm bekliyor

Hakkari'nin Işık köyü sakinleri iletişim sorununa bir çözüm bekliyor

Hakkari'nin Işık köyü sakinleri, cep telefonu şebekelerinin çekmemesinden dolayı büyük mağduriyet yaşıyor.

Hakkari merkeze bağlı Işık köyünde cep telefonu şebekelerinin çekmemesi nedeniyle köy sakinleri, yaklaşık 2 kilometre yolu yürüyerek çıktıkları tepeden telefon görüşmesi yapmaya çalışıyor.

Sevdikleriyle diledikleri gibi görüşme sağlayamayan, bir hasta olduğu zaman sağlık ekiplerine güçlükle haber vermeye çalışan köy sakinleri, coğrafik yapısı nedeniyle tepelik alan arasında kalan köylerine bir şebeke alıcısı kurulmasını istiyorlar.

Köyde, yaklaşık 10 yıldır cep telefonlarının çekmediğini ifade eden Işık Köyü Muhtarı Hacı Reşit Kurt, GSM operatörlerine defalarca şikayette bulunduklarını ancak bir çözüm üretilmediğini söyledi.

Kurt, "Bir baz istasyonu buraya getirmek ve kurmak bu kadar zor olmamalı. Buraya bir direk kuruldu fakat şebeke çekecek akım verilmedi. Hastalarımız oluyor. Ambulans istemek için yüksek yerlere yürümek zorunda kalıyoruz. Yetkililerden bu duruma çare bulmalarını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Yakınları ile görüşebilmek için yüksek yerlere çıktıklarını ifade eden Kurt, "Vatandaşlarımız bu duruma tepki gösteriyor. Yakınlarımızı aramak için yüksek yerlere çıkmaya, cam kenarlarında konuşmaya çalışıyoruz. Köyümüze gelen misafirler de aynı sıkıntıyı yaşıyor. Yakınlarımız telefon çekmiyor diye köye gelmek istemiyorlar. Vatandaşlar bu duruma tepkili." ifadelerini kullandı.

İLKHA



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.