Hâlâ ciddi anlamda delillerin toplanmamış olduğunu görüyoruz

Hâlâ ciddi anlamda delillerin toplanmamış olduğunu görüyoruz

Yasin Börü davası müşteki avukatları 9’uncu duruşma olmasına rağmen halen delillerin ciddi manada toplanmadığına dikkat çekti.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın çağrısıyla sokağa çıkan PKK/HDP yandaşları tarafından katledilen Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün katil zanlılarının yargılandığı davanın 9’uncu duruşması bugün Ankara Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Saat 10.00’da başlayan dava da sanıklardan Mecnun Akkoyun duruşmayı provoke etmeye çalıştığı görüdü. Akkoyun’un , “Bugün partimize yönelik baskılar oluyor ve eş başkanlarımız tutuklanıyor. Mahkemeyi tanımıyorum.” demesinin ardından mahkeme başkanı tarafından salondan çıkartıldı.

Bolu ve Tekirdağ cezaevlerindeki sanıklar duruşmaya getirilirken, Karaman Cezaevinde bulunan sanıklar ile Diyarbakır’da tutuksuz yargılanan sanıklar SEGBİS sistemiyle savunma yaptı.

Duruşmada Yasin Börü ve arkadaşlarının ailelerini temsilen çeşitli illerden 50’ye yakın avukatın katıldığı gözlendi.

5 Aralık 2016 tarihine ertelenen duruşma sonrası açıklamalarda bulunan dava müşteki avukatlarından Necip Kibar, 9’uncusu gerçekleştirilen bu mahkemede hâlen ciddi anlamda delillerin toplanmadığına dikkat çekti.

Gerçekleştirilen duruşma sonrası Ankara Adliyesi önünde bir basın açıklaması düzenleyen dava müşteki avukatları davanın seyri hakkında bilgiler verdi. Hukukçular adına basın açıklamasını yapan Av. Necip Kibar, 6-8 Ekim'de Diyarbakır’da HDP Eş Genel Başkanlarının ve DBP yetkililerinin halkı isyana teşvik etmesiyle elim bir hadise meydana geldiğini söyledi.

"Hâlen ciddi anlamda delillerin toplanmamış olduğunu görüyoruz"

Bugün gerçekleştirilen davanın seyrini anlatan Kibar, " 9’uncusu gerçekleştirilen bu mahkemede hâlen ciddi anlamda delillerin toplanmamış olduğunu görüyoruz. Delillerin olayın işlendiği anda toplanmamış olduğu dosyada açıkça ortaya çıkıyor." dedi.

6-8 Ekim saldırılarında emniyet görevlileri, yetkililer ve savcılığın ciddi bir delil araştırmasının yapmamış olduğu dosyada açıkça ortaya çıktığına vurgu yapan Kibar, "Şu an 41 sanığın yargılandığı bu davanın pek çok daha sanığı olduğunu hepimiz biliyoruz.  Çünkü pek çok ayaklanmalar meydana getirildi. Pekçok insan katledildi, şehit edildi. Ama şu anda yargılananlar 41 kişi." diye konuştu.

Kibar, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Sadece olayı teşvik eden, halkı ayaklanmalara çağıranlarla beraber olayı gerçekleştirenlerin yanında, bu zamana kadar dosyanın bir arpa boyu ilerlememesinde, bir aşama kaydedilmemesinde suçu olan emniyet görevlileri, savcılık ve oradaki tüm mülki erkânında bu dosyanın bu kadar sürümesinde delillerin toplanmamış olmasında katkısı olduğunu biliyoruz. Bunların da hak etmiş oldukları cezalarla cezalandırılması için, haklarında tahkikatın gerektiğini düşünüyoruz."

Tutuklu HDP eş genel başkanlarının davalarının takipçisi olacaklarını da belirten Kibar, "Biz 6-8 Ekim olaylarından dolayı tutuklanan ve cezaevine konan eş genel başkanlar ve sair tutuklular hakkında ki davaların da takipçisi olacağız. O davalar da inşallah gerçek suçluların ortaya çıkmasında emniyet görevlileri, savcılık makamı yetkililer gerekli özeni gösterirler ve bugün burada 9’uncusu yapılan duruşmada ortaya çıkan mahkemedeki aksaklıklar inşallah o dosyalarda ortaya çıkmaz." diye konuştu.

Duruşma 5 Aralık tarihine ertelendi

Son olarak duruşmanın 5 Aralık tarihine ertelendiğini de sözlerine ekleyen Kibar, katılımcılara teşekkür ederek tüm kesimlerin davaya ilgi ve alakalarını beklediklerini söyledi.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.