Halfeti kutlu doğum etkinliği 2015 video peygamber sevdalıları

Halfeti kutlu doğum etkinliği 2015 video peygamber sevdalıları

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği büyük bir coşku ile kutlandı.

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçe merkezi Çarşı meydanında Peygamber Sevdalıları tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine Halfeti halkı büyük teveccüh gösterirken, etkinlik coşku ile kutlandı.

Halfeti çarşı pazarı meydanında saat17.30’da başlayan program okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Halfeti temsilcisi Said Esen, Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bu yıl ilk kez Halfeti’de Kutlu Doğum etkinliği düzenlemiş olmanın mutluluk ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Esen, “İlk defa Halfeti’de düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine hoş geldiniz Ey Allah Resulünün misafirleri! Değerli peygamber sevdalıları eğer dünya ve ahiret hayatında saadet istiyorsak, cennete girmek istiyorsak… İzleyeceğimiz tek yol Hz. Muhammed (sav)'in yolu olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardında mevlithanlar tarafından okunan mevlit büyük bir beğeni ile dinlendi, sık sık Allah’ın Resulüne salavatlar getirildi.

Okunan mevlitten sonra İnzar İlahi gurubunun okuduğu ilahi ve marşlarla coşkulu dakikalar yaşanırken, halk sık sık tekbir ve salavatlar getirdi.

“Peygambere ne kadar benzediğimizi kendimize sormamız lazım”

Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Molla Muzaffer Karavil, gençliğin kendisine örnek ve rehber edindiği yanlış figürlerden dolayı bu gün çok kötü bir gidişatın içerisine sürüklendiğini belirterek, bir lider olarak Hz. Peygamberden örnekler verdi.

Molla Karavil, “Bir lider düşünün ki, en dar gününde malın, mülkün, evladın gücün ve iktidarın fayda etmediğini, Mahkeme-i Kübra’da ilk sözü ‘Ya Rabbim! Ümmetim için şefaat diliyorum’ desin. Peygamberimiz (sav) bizi bu kadar seviyor. Kendimize sormamız lazım; Biz onu ne kadar seviyoruz? Biz onun yolunda ne kadar gidiyoruz? Neslimizi ve çocuklarımızı ne kadar onun terbiyesiyle büyütüyoruz? Bu gün İslam ümmetinin en büyük sorunu ve tehlikesi; nedir biliyor musunuz? Üçüncü dünya savaşı değildir. Bizim en büyük sorunumuz; şu çocuklarımızın, şu kızlarımız ve gelecek neslimizin, peygamberini tanımaması, kitabını öğrenmemesi ve dinden imandan uzak, balici, esrarkeş, kumarbaz, Avrupa ve batılı gibi yaşayan, babasına tokat atan, annesine hakaret eden evine huzur vermeyen bir nesil olarak yetişmesidir.” ifadelerini kullandı.

Program okunan ilahi ve marşlar sonrası Mehmet Sığırcı hocanın yaptığı duayla son buldu.

ILKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler