Halfeti’nin Karagül’ü seralarda yetişecek

Halfeti’nin Karagül’ü seralarda yetişecek

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinin simgesi olan Karagül, proje kapsamında hazırlanan seralarda yetiştirilecek.

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Halfeti Gülünün Islahı ve Süs Bitkileri Sektörüne Kazandırılması Projesi”nin açılışı yapıldı.

Proje kapsamında Halfeti ilçesinin simgesi Karagül, Mone Tarım bünyesinde Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesindeki üretim tesislerindeki seralarda yetiştirilecek.

Yürütülen projenin açılışında konuşan Şanlıurfa Valisi Güngör Azmi Tuna, günümüz dünyasında 200 gül çeşidinin dörtte birinin Türkiye’de yetiştiğini söyledi.

Şanlıurfa’nın tarım ve sanayide olduğu gibi her alanda ileri bir noktaya gelmesini amaçladıklarını sözlerine ekleyen Tuna, “Özellikle AR-GE çalışmalarının, bilimsel çalışmaların daha da önem kazanması için bir zihniyet değişikliği gerekiyor. Sahip olduğumuz insan sermayesini iyi yetiştirebilirsek ve bu doğrultuda yönlendirebilirsek hem bu bölge için hem de ülkemiz için büyük bir avantaj olacaktır. Bunu ihmal etmemek gerekir. Bunun için de eğitime ve özellikle mesleki eğitime, gençlerimizin nitelik kazanmasına yönelik her türlü çalışmayı birlikte yapacağız.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından güllerin üretildiği seranın açılış kurdelesi Tuna ve diğer davetliler tarafından kesildi.

Açılışa Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ile birlikte; Büyükşehir Belediye Başkanvekili İsa Kızıldemir, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Koordinatörü Sadık Yetim, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Sebzecilik ve Süs Bitkileri Araştırmaları Koordinatörü Bülent Bayal, firma yetkilileri ve proje sorumluları katıldı. (İLKHA)  
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler