Halılara Bediüzzaman’ın resimleri nakşediliyor

Halılara Bediüzzaman’ın resimleri nakşediliyor

Bitlis’in Hizan ilçesinde halı dokuma kursunda çalışan kadınlar, halılara Said-i Nursi Hazretlerinin resimlerini nakşediyor.

Hizan Halk Eğitim Merkezi (HEM) bünyesinde açılan halı dokuma kursunda çalışan kadınlar, Said-i Nursi Hazretlerinin resimlerini halılara nakşediyor. Kursu ziyaret eden ilçe Kaymakamı Sedat İnci, kursiyerler ile sohbet ederek, yaptıkları halıları yerinde inceledi.

Kursiyerler ve kurs öğretmeni ile sohbet ederek yapılan ürünler hakkında bilgi alan İnci, müdürlük bünyesinde açılan meslek edindirme kurslarının, ilçede yaşayan kadın ve kızlar için güzel bir sosyal ortam oluşturduğunu ifade etti.

Geleneksel Anadolu kültürünün önemli öğelerinden olan halı dokumacılığının yaygınlaşması ve gelecek nesillere aktarılmasının önemli olduğunu söyleyen İnci, şöyle konuştu: “Amacımız, bölgemizde büyük önem ve değere sahip olan, kadınlarımızın el emeği göz nuru, Hizan halılarını tanıtmak. Kadınlarımız bu halıları dokurken, hem kendilerine sosyal bir ortam sağlayacak hem de el emeği göz nuru halılarını pazarlama imkânı bulacak. Meslek öğrenen kadınlarımız böylece ekonomik özgürlüklerine kavuşacak ve aynı zamanda da aile bütçelerine katkıda bulunacaklar. Halk Eğitim Merkezimizde çalışan idareci ve usta öğreticilerimizin kursun açılmasında ciddi anlamda emekleri ve destekleri var. Onların gayreti ve heyecanı sayesinde, her yaştan yüzlerce insanımızın devam ettiği onlarca kursla beraber halı ve kilim dokuma kurslarımız devam ediyor.”

Çeşitli desenler ile halı dokuyan kadınların özellikle halılara işledikleri Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi’nin resimleri beğeni topladı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler