Halk Boğaziçi’ndeki eylemlerin masum olmadığını düşünüyor

Halk Boğaziçi’ndeki eylemlerin masum olmadığını düşünüyor

Sapkın gurupların, Kâbe fotoğrafını yere atarak büyük hadsizlik yapması, Müslüman öğrencileri fişleyerek tehdit etmesiyle ilgili düşüncelerini paylaşan halk, eylemlerin masum olmadığı noktasında hem fikir.

Geçtiğimiz günlerde Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu'ya yönelik başlatılan protesto gösterileri, İslam düşmanlığına dönüşmüştü. Sözde öğrenci görünümlü sapkın protestocular, Kâbe-i Muazzama fotoğrafını yere sererek provokasyona adeta çanak tutmuşlardı.

Meselenin rektör atamasından ziyade İslam düşmanlığı olduğunu anımsatan Siirt halkı, bu eylemlerin masum olmadığını düşünüyor.

“ABD’nin ‘Erdoğan’ı devireceğiz’ diye bir sözü vardı”

“Kendilerine ‘hayır’ çeken bir ülke karşılarında ve bu ülkenin liderini devirmek istiyorlar. Kendilerine itaat eden, kendilerinin emrinden çıkmayan bir lider istiyorlar.” diyen Talip Yan, “Yoksa hangi düşünce veya hangi inanç aileyi kökünden kazıyan bir görüşü savunabilir ki.” dedi.

Boğaziçi Üniversitesinde yaşanan eylemleri masum karşılamadığını kaydeden Yan, şöyle dedi:

“Sapkın gurupların yaptığı eylemler bazı muhalif ve karşıt görüşe sahip kesimlerin desteğine sebep oldu. Bu grupları destekleyenler büyük ihtimalle özgürlükleri değil, oy kazanmaya çalışıyorlar. Yoksa hangi düşünce veya hangi inanç aileyi kökünden kazıyan bir görüşü savunabilir ki, bu bir ülkenin geleceğini karartmaktır. ABD Başkanı Joe Biden, zamanında Erdoğan’ı devireceğiz diye bir sözü vardı ve bu şu anlama geliyordu: Erdoğan’a yapılacak her türlü karalama ve eleştiriyi destekleyeceğiz. İstedikleri, ülkenin örfünü, âdetini yerle bir edip kendilerine itaat eden bir lider getirmektir. Bu eylemler ikinci bir gezi kalkışmasına hazırlıktır. Bunlar öncelikle bizim inancımıza hakaret etti. İnanmayabilir veya inanmak zorunda da değiller ama saygı duymak zorundadırlar. Bu insanlar şu anda destekleniyorlar. Bu eylemleri destekleyen insanların demek bizim dini inancımıza saygıları yoktur, bu insanların olayı bu kadar büyütmesinde rektörün ne alakası var, acaba rektör bahane mi? rektörü bahane ederek birileri sokaklara dökülmek isteniyor, bana göre ikinci bir gezi parkı kalkışması yapılmak isteniyor. Sözde insanlar hakları yeniliyor, saygı görülmüyor diye sokaklara dökülecekler. Bunun önüne geçmek lazım.”

“Bu eylemleri kesinlikle masum görmüyorum”

Kâbe’ye yaptıkları saygısızlığı yanlış bulduğunu aktaran Cihat Aybek, “Boğaziçi eylemleri masum değildir. Kâbe’ye yapılan hakareti kabul etmemiz mümkün değil. Bu tür eylemleri bu gün Müslümanlar yapsa karşı taraf bunu öyle büyütecek ki, bu nedenle bu tür eylemleri kesinlikle masum görmüyorum. Bu mu sizin demokratik ve özgürlük anlayışınız? Eylemlerin masum olmadığı buradan anlaşılıyor.” ifadelerini kullandı.

“Müslümanlar olarak Kâbe’ye yapılan saygısızlığı kabul edemeyiz”

Anne ve babaların çocuklarını üniversitelere sadece okumak için gönderdiğini kaydeden Münir Sever, Kâbe’ye yapılan saygısızlığı kınadığını ifade etti.

Sevar, “Üniversiteler kimsenin malı değildir, Devletin ve milletin malıdır. Boğaziçi Üniversitesine atanan rektörü devlet belirler, bunu bir öğrenci belirleyemez. Şimdi o öğrenciler diyor ki ‘o rektörü beğenmiyoruz’ ben bu rektörü de tanımıyorum, fikri nedir bilmiyorum. Sapkın guruplara gelince de burada bir provokasyon olduğu aşikardır. Üniversite içinde olan olaylar ile dışında olan olaylar provokatörlerin işidir. Bunu gezi olaylarında da gördük bir sürü olayda da gördük, Kâbe’ye yapılan saygısızlığı kınıyorum, hiç kimse bunu kabul edemez. Bizler Müslümanlar olarak bunu kabul edemeyiz ve tepki göstermemiz gerekiyor.” dedi.

“Bunların tek derdi ikinci bir gezi kalkışmasıdır”

“Boğaziçi Üniversitesindeki kargaşanın sebebi rektör değil, bunların tek derdi ikinci bir gezi kalkışmasıdır.” diyen Mehmet Özdemir, “Onların derdi ülkeyi karıştırmak, zarar vermektir. Mesele rektör ise neden polis araçlarını taşladılar, çöp kutularını ateşe veriyorlar? Onların tek derdi ülkeyi karıştırmaktır. Kâbe’ye yapılan saygısızlık bir Müslüman olarak içimi acıttı ama yapa bileceğimiz bir şey yok. Allah onların belasını verecektir. Bu eylemler kesinlikle masum değil, onların tek derdi kargaşa çıkarmak.” diye konuştu.

“Kâbe’ye yapılan saygısızlığı asla kabul edemem”

Kâbe’ye yapılan saygısızlığı duyduğunu ve bunu kabul edemeyeceğini ifade eden Mehmet Arif Aslan, “Kim yapmışsa onları lanetliyorum.” dedi.

Aslan, “Boğaziçi üniversitesinde yapılan eylemlerde sapkın guruplarını Kâbe’ye yapılan saygısızlığı duydum ve onları kınıyorum, çünkü Türkiye nüfusunun yüzde 99’u Müslüman’dır. Kâbe’ye yapılan saygısızlığı asla kabul edemem ama eylemlerle ilgili meselenin ne olduğunu bilemem. Herkes kendi hakkını savunabilir ama Kâbe’ye yapılan saygısızlığı kınıyorum, hepimiz Müslüman’ız, kim yapmışsa kınıyorum.” şeklinde konuştu. 


Halk Boğaziçi’ndeki eylemlerin masum olmadığını düşünüyor

Halk Boğaziçi’ndeki eylemlerin masum olmadığını düşünüyor

Halk Boğaziçi’ndeki eylemlerin masum olmadığını düşünüyor

Halk Boğaziçi’ndeki eylemlerin masum olmadığını düşünüyor

Halk Boğaziçi’ndeki eylemlerin masum olmadığını düşünüyor

Halk Boğaziçi’ndeki eylemlerin masum olmadığını düşünüyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.