Halk, Covid-19 tedbirlerinin her alanda uygulanmasını istiyor

Halk, Covid-19 tedbirlerinin her alanda uygulanmasını istiyor

Son günlerde artışa geçen Coronavirus (Covid-19) vakalarından dolayı oldukça tedirgin olduklarını belirten vatandaşlar, önlemlerin artırılması çağrısında bulundu.

Tüm dünyayı tehdit eden Coronavirus büyük bir risk oluştururken, Türkiye'de son günlerde İstanbul başta olmak üzere İzmir ve Gaziantep gibi illerde vaka sayılarının artması gözleri ölümcül virüse karşı alınan tedbirlere çevirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da Coronavirus (Covid-19) vaka sayısında artışın olduğunu belirttiği iller arasında yer alan Gaziantep’te çok sayıda kişi maskesiz dışarı çıkıp, sosyal mesafeye ise aldırış etmeden günlük yaşamlarına devam ediyor.

Bakan Koca, İzmir, Aydın, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta Coronavirus vaka sayılarının artış gösterdiğine dikkat çekerek, vatandaşlara maskenin önemi ve kurallara uyulması konusundaki uyarılarını yineledi.

Covid-19 vakalarının yeniden hızlı artış gösterdiği 7 ilden biri olan Gaziantep’te vatandaşlar, salgının daha fazla yayılmaması ve artan vakaların önüne geçilmesi için daha sıkı tedbirlerin alınmasını istiyor.

Pandemi sürecinin başlangıcından itibaren kurallara yeterince uyulmadığı gibi yetkililerin de bu süreci yönetmekte tam olarak başarılı olamadıklarını ifade eden vatandaşlar, tedbirlerin gevşetilmesi ve her alanda eşit uygulanmamasından dolayı vakaların yeniden arttığına dikkat çekiyor.

Pandemi sürecinin yeterince iyi yönetilemediğini, vaka ve ölüm oranlarının gizlendiği için vatandaşın da tedbir almadığını belirten vatandaşlar, daha sıkı önlemler ile vakaların düşürülebileceğini ifade ettiler.

Covid-19’a karşı alınan tedbirleri yeterli görmediğini belirten İbrahim Bozkurt, önlemler alınmadığı ve halkın sağlığı yeterince öncelenmediği için vakaların arttığını ileri sürdü.

“Toplumun artık vaka sayılarına inancı kalmamış”

Vatandaşların da daha duyarlı davranması ve kurallara uyması gerektiğini belirten Bozkurt, “Covid-19 vakalarının artmasını vatandaşların duyarsızlığına bağlıyorum. Bir de yöneticiler vatandaşı üzmemek için bu olay üzerinde iyice durmuyorlar. Taşıyıcı olan vatandaşlar da sabahtan akşama kadar dışarıda geziyor. Avrupa'da sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, ülkemizde okullar açılıyor. Toplumun artık vaka sayılarına inancı kalmamış. Günlük ölü sayısı 65-70 civarında açıklanıyor. Ölü sayısını Sağlık Bakanlığı ayrı Türk Tabipler Birliği ise farklı bir rakamla söylüyor. Biz de kime inanacağımızı bilmiyoruz. Hastaneler vatandaşı hastaneye almıyor, sonra da ‘yoğun bakım servislerimiz’ boş diyorlar. Ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Herkes kendi önlemini almalıdır, bu hastalıktan korunmalıdır.” dedi.

“Kurallara dikkat etmezsek sonuçları daha da ağır olacak”

Coronavirus’e karşı vatandaşların da kurallara uyması gerektiğini belirten Burhan Balat, “Gaziantep'te artan vakaları, vatandaşların kurallara yeterince uymamasına bağlıyorum. Kurallara önem vermiyor, çok duyarsız davranıyoruz. Bu şekilde devam ederse gerçekten süreç içinden çıkılmayacak bir duruma gelecek. Bundan dolayı Dünya Sağlık Örgütü’nün, Sağlık Bakanlığı’nın uzmanlarımızın yaptığı uyarıları dikkate almalıyız. Yoksa durum çok vahim olacak. Bu süreçte temizliğe çok önem vermemiz gerekiyor. Temastan uzak durmamız gerekiyor. Sosyal mesafemizi korumamız gerekiyor. Bu kurallara çok dikkat etmezsek sonuçları daha da ağır olacak ve vakalar daha da yükselecektir.” ifadelerini kullandı.

“Kurallara yeterince uymuyoruz”

Tedbirsiz davranıldığı için hastalığın kontrolden çıktığına dikkat çeken Ahmet Doğruer de, “Pandemi sürecinde kurallara uymak önemlidir. Eğer kurallara uymazsak vaka artışı böyle devam eder. Sağlık Bakanı her konuşmasında kurallara sıkı sıkı uymamızı söylüyor ama vatandaşlarımız buna uymuyor. Tedbirlere önce evden başlamamız lazım.” şeklinde konuştu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.