Halk, Siyer Yarışması'na ailece katılmanın heyecanını yaşadı

Halk, Siyer Yarışması'na ailece katılmanın heyecanını yaşadı

​Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından geleneksel hale getirilen "O’nu Oku, O’nu Yaşa" temalı Siyer Yarışması, bu yıl Covid-19 salgını nedeniyle online olarak düzenlendi.

Siyer Yarışması'na olan ilgi her geçen yıl daha da artarken Türkiye genelinde olduğu gibi Siirt'te de yarışmaya yoğun bir ilgi gösteriliyor. Her sene olduğu gibi bu yıl da yarışmaya hazırlanan Siirtliler, büyük bir heyecanla sınava katılmanın sevincini yaşadı.

Coronavirus salgını nedeniyle yarışmanın online olarak düzenlenmesinin de kendilerini çok mutlu ettiğini belirten yarışmacılar, Siyer Yarışması heyecanını evlerinde aile yaşadıklarını ifade ettiler.

"Salgın sürecinde ailece Siyer Yarışması'na hazırlanma fırsatı yakaladık"

Siyer Yarışması'nın çok faydalı bir yarışma olduğunu ifade eden Ramazan Tokdemir, hem ailece Siyer Yarışması'na katılmanın mutluluğunu yaşadığını hem de salgın sürecini fırsata çevirdiklerini kaydetti.

"Salgın sürecinde evde vaktimizi nasıl geçireceğiz, zamanı nasıl değerlendireceğiz? diye düşünürken ailece yarışmaya bol bol hazırlanma fırsatı yakaladık." diyen Tokdemir, "Ailece yarışmaya kaydımızı yapmıştık, bu yarışmayı düzenleyen Peygamber Sevdalılarına çok teşekkür ediyorum, yarışmaya hazırlanırken hem Peygamber efendimizin hayatını okumuş olduk hem de bilmediklerimizi öğrendik. Vaktimizin nasıl geçtiğinin farkına varamadık." şeklinde konuştu.

"Siyer Yarışması yönünü kaybetmiş insanlığın pusulasını göstermesi noktasında öncülük ediyor"

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhmmed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatını herkesin okuması, onu tanıması ve hayatında tatbik etmesi gerektiğini ifade eden Aynur Tokdemir, Peygamber Efendimizi her yönü ile hayatımıza taşımamız gerektiğine dikkat çekti.

Tokdemir, "Özellikle busene kitapların online olarak yayınlanması birçok kişiye ulaşmasına vesile oldu. İnşallah yönünü kaybetmiş insanlığın pusulasını göstermesi konusunda bizlere yardımcı olacak. Biz de her sene olduğu gibi bu sene de Siyer Yarışmasına kaydımızı yaptık. Her sene farklı bilgiler öğreniyoruz, Hazreti Aişe annemizin dediği dibi, ‘Hazreti Muhammed (s.a.v) yürüyen bir Kur’an’dı .’ ve Kur’an’ı Kerim güncel bir kitap olduğu için her zamana ve her çağa hitap ediyor. Bu nedenle Peygamber Efendimizin hayatını okumalıyız ki daima onun hayatından yeni şeyler öğrenelim ve bunu kendi hayatımızı geçirebilelim." dedi.

"Allah’ın resulünün sünnetine ne kadar ihtiyacımız olduğunu yaşadığımız toplumda görebiliyoruz"

Salgın olmasına rağmen Siyer Yarışmasına ciddi bir katılımın olduğunun dile getiren Peygamber Sevdalıları Vakfı il Temsilcisi Sabahattin Keleş, her sene olduğu gibi ilçe, köy, beldelere giderek her kesime ulaşmaya gayret etiklerini kaydetti.

Özellikle köy ve kırsal kesimlerin büyük çoğunluğunda internet alt yapısı olmadığı için online olarak düzenlenen Siyer Yarışmasına katılamayan vatandaşların kendilerini aradıklarını dile getiren Keleş, "köy ve kırsal kesimlerden birçok telefon aldık ve yüz yüze görüştüğümüz köyleler, "katılmak istiyoruz ama internet olmadığı için bu sene katılım sağlayamayacağız ama inşallah Allah Resulünün hayatını okuyacağız " diye teveccüh ve tebrikler aldık. Allah, Enfal Suresinin 24’ncü ayetinde şöyle buyuruyor: ‘Ey iman edenler! Allah ve Rasûlü sizi, size hayat verecek şeylere çağırdığı zaman onlara uyun." Biz de buna inanıyoruz ki Allah’ın Resulü bizi hayata çağırıyor." diye konmuştu.

Yaşadıkları duyguları paylaşan 1'nci kategori yarışmacısı Gülsüm Orhan ve 2'nci kategori yarışmacısı Sümeyra Orhan, yarışmaya katıldıkları için çok mutlu ve heyecanlı olduklarını ve belirttiler.

Siyer Yarışmasına dakikalar kala heyecanlı bir bekleyişin içine giren aileler bu heyecanı atlata bilmek için salavatlar çekerken 3 yaşındaki minik Sadet Elif, ablarına moral olması için simsiyahtır gözleri, teni gül pembe, ilahisi diye bilinen çocuk ilahisini okudu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler