Halka anız uyarısı

Halka anız uyarısı

Sivas Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı havaların ısınmasıyla birlikte artan anız yangınları konusunda vatandaşları uyararak, binaların kenarlarında yanabilecek malzemelere hassasiyet göstermeleri gerektiğini kaydetti.

SİVAS - Sivas Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, vatandaşları anız yangınları konusunda uyararak, gerek şehir merkezinde, gerekse mücavir alan köylerde anız yangınlarının bir hayli çoğaldığına dikkat çekti.

 

Avcı, son günlerde yaklaşık 10-15 civarında ot yangınının meydana geldiğini belirterek, şunları kaydetti: "Yangınlarda fazla bir maddi kayıp olmadı ama çok tehlikeli yangınlar bu tür yangınlar. Netice itibariyle binaların yanında bulunan otlar tutuşuyor, binalar da bu ateşe maruz kalıyor. Dolayısıyla hem maddi hem de manevi külfeti doğabilir. Onun için ben hemşerilerime şu uyarıyı yapmak istiyorum. Binaların yanında kurumuş otlar var ise bu otları temizlesinler. İzolasyon yapan binalarımızın etrafında kesinlikle yangına müsait malzemelerin, ot ve benzeri çabuk tutuşabilecek özellikle çocukların oynarken yakabilecekleri malzemelerin olmaması gerekiyor. Bu izolasyon malzemeleri kimyasal malzemeler olması hasebiyle çabuk alevleniyor ve binanın bir ucundan başlayan yangın binanın dört bir tarafına çok çabuk yayılıyor. Dolayısıyla itfaiyenin yetişmesi de mümkün olmuyor. Vatandaşlarımız özellikle garaj kenarlarında ve izolasyon yapılan binaların kenarlarında yanabilecek malzemelere hassasiyet göstermeleri gerekiyor." ( Veysi Siyah - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.