Halkın başına roket dayayıp 17 aracı gasp ettiler

Halkın başına roket dayayıp 17 aracı gasp ettiler

Mardin’in Derik ilçesini terk etmeye çalışan halkın başına roketatar dayayarak ölümle tehdit eden PKK’liler, 17 aracı gasp ederek barikat yaptı.

İki gün önce saat 21.00 sıralarında Mardin’in Derik ilçesine inen PKK’li silahlı gruplar, çukur kazıp barikat kurmaya başladı. Ardından halk ilçeyi terk etmeye başladı.

PKK’liler ilçeyi terk etmeye çalışan halkın başına roketatar dayayarak ölümle tehdit edip, aralarında kamu kurum müdürlerinin araçlarının da bulunduğu 17 aracı gasp ederek barikatlar oluşturdu.  

2 gün önce gece saat 21.00 sıralarında Derik’in Kale, Dağ, Cevizpınar ile Küçükpınar mahallerine inen PKK’li silahlı grupların, çukurlar kazıp barikat kurmaya başlamasıyla halkın büyük çoğunluğu ilçeyi terk başladı. Kale ve Cevizpınar mahallerinde araçlarıyla ilçeyi terk etmeye hazırlanan vatandaşları tehdit edip hakaretler savuran PKK’liler, araç kontaklarını vermemek için direnen bir vatandaşın başına roketatar dayayarak ölümle tehdit etti.

İsminin yayınlanmasını istemeyen vatandaş, ailesiyle birlikte evini terk etmeye çalışırken PKK’lilerin kendilerine yaşattıkları korkulu anları İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) anlattı.

“Keleşli olan roketatarlıya ‘bu adam konuştuğunda kafasını uçur’ diye emir verdi”

PKK’lilerin ilçeye girmesiyle halkta büyük bir paniğin yaşandığını vurgulayan adam, şunları söyledi: “PKK’lilerin tekrar çukur kazacağı ve barikat kuracağı ilçe halkı arasında dillendiriliyordu. Olay akşamı ise arkadaşlarla kahvede çay içiyorduk. Bir anda halkta bir panik yaşandı sağa sola koşuşmalar oldu. Sorduğumuzda ise PKK’lilerin ilçeye girdiği söylendi. Ben de çocuklarımı alarak ilçeden ayrılmak için eve gittim. Evimizin 100 metre ilerisinde barikat yapılıyordu. Evden çocuklarımı alarak arabaya doğru gittiğimde 3-4 kapı komşumda ayrılmak için evden çıkmışlardı. 2 PKK’li bize doğru geldi. Bir kişinin elinde roketatar diğer kişinin elinde kaleşnikof vardı. İlk önce bizden kimliklerimizi istediler kimlikleri verdik. Sonra arabaların anahtarlarını istediler. Anahtarı vermemek için direnmeye çalıştım. Keleşli olan roketatarlıya emir vererek ‘bu adam konuştuğunda kafasını uçur’ diye emir verdi. Roketatarı başıma dayadı ve anahtarı vermek zorunda kaldık. Bir komşum ‘çocuğum hasta hastaneye gideceğim’ dedi. PKK’liler kendisini azarlayarak ‘yüzlerce arkadaşımız ölüyor sen arabana yanıyorsun’ dedi."

“PKK’liler ‘geçen sefer bize ihanet ettiniz’ diyerek bir sürü hakaret ettiler”

PKK’lilerin durmayan araçlara ise ateş ettiğine dikkat çeken mağdur adam, “Araçlarımızı alarak barikatların önüne koydular. Sonra ‘geçen sefer bize ihanet ettiniz’ diyerek bize bir sürü hakaret ettiler. Yol kestikleri esnada durmayan araçlara da ateş edildi. Bazı araçların lastiklerini patlattılar bazıları ise kaçmayı başardı. Bu söylediklerim 20.30 ile 22.00 saatleri arasında Cevizpınar ile Kale mahalleleri arasında yaşandı. Daha sonra yaya olarak oradan ayrıldık. Zaten fazla kimse kalmadı halkın çoğunluğu ilçeyi terk etti." ifadelerini kullandı.

Öte yandan ara ara süren çatışmalarda son olarak dün 2 PKK’li ölmüştü.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler