Halkın cami talebi karşılık bulmalı

Halkın cami talebi karşılık bulmalı

Yıkılan Kamil Ocak Stadyumu'nun yerine daha önce de cami yapılmasını talep ettiklerini anımsatan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, halkın talebinin de bu yönde olduğunu belirterek bu talebin olumlu karşılanması gerektiğini söyledi.

Gaziantep'te yıkılan Kamil Ocak Stadyumu'nun yerine yapılacak Millet Bahçesi'nin içinde yer alacak Cuma Camii'nin inşa edilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ve halkın da taleplerine rağmen kimi çevreler, cami yapımına dolaylı yollardan engel olmaya çalışıyor.

Son günlerde Gaziantep kamuoyunu meşgul eden Kamil Ocak Stadyumu'nun yeri ile ilgili tartışmalar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, Millet Bahçesi'ne kenti temsil edecek bir caminin yapılmasının, halkın en haklı ve doğru talebi olduğunu söyledi.

HÜDA PAR olarak ilk günden itibaren bu konuda halkın yanında olduklarını anımsatan Göçer, halkın bu haklı talebine ve kenti temsil edecek bir Cuma Camii'nin yapılmasına karşı çıkılmasının da çok yanlış olduğunu ifade etti.

Kent merkezinde şehri temsil edecek büyük bir caminin yapılmasının halkın da talebi olduğunu ve bu yöndeki taleplerin dikkate alınması gerektiğini belirten Göçer, bir an önce yıkılan stadyumun yerine cami yapılmasını istedi.

Millet Bahçesine yapılacak Cuma Camii'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ve halkın da büyük bir talebi olduğunu hatırlatan Göçer, "Millet Bahçesinin içerisine Gaziantep'i temsil edecek olan bir Cuma Camii için özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat vermişti. Gaziantep'i temsil edecek büyük bir caminin şehrin merkezinde olması gerektiğini, özellikle Millet Bahçesi'nin içinde halkımızın hem bahçede dinlenerek vakit geçirmesi hem de ibadetlerini yerine getirebilecekleri büyük bir caminin olmasını biz de halkımız da istiyoruz. Zaten o dönem de HÜDA PAR olarak halkın bu talebini desteklemiştik." dedi.

Göçer, "Cuma Camii Projesi"nin 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in de seçim beyannamesinde yer aldığını, bu konuda halka söz verdiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

"Bu caminin Millet Bahçesi'ne yapılmasına birilerinin karşı çıkmasını 'acaba cami karşıtlığı bir hareket midir?' diye düşünüyoruz. Evet, belki açıklamalarında bunu bu şekilde dile getirmemişlerdir ama söz konusu caminin şehrin dışında her hangi bir yerde yapılmasını istemeleri de ortada. Ama gerçekten şehir merkezinde Gaziantep'i temsil edecek bir caminin olması gerektiğini düşünüyoruz."

Göçer, "kentte yeterince cami var!" iddiasının arkasına sığınılmasını doğru bulmadıklarını belirterek, İl Müftülüğü'nün bu konudaki açıklamasını hatırlatarak, Gaziantep'in nüfusunun baz alındığında kentte camilerin yetersiz olduğunu ve yeni camilere ihtiyaç olduğunu belirtti.

Cuma Camii'ne dolaylı yollardan engel olunduğuna dikkat çeken Göçer, cami için şehir merkezinin çok dışında bir yer gösterilmesinin bunun ispatı olduğunu belirtti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.