Halkın "Cuma Camii" talebinin hiçe sayıldığı statta çalışmalar başladı

Halkın "Cuma Camii" talebinin hiçe sayıldığı statta çalışmalar başladı

Gaziantep’te Millet Bahçesi'nin içinde yer alacak Cuma Camii Projesi'nde değişiklik yapılmasına tepkiler gelmeye devam ederken, halkın talebi hiçe sayılarak yıkılan statta ise çalışmalara başlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Gaziantep halkının ve kentteki birçok siyasi parti ile sivil toplum kuruluşlarının cami talebinin hiçe sayılması ve Cuma Camii'nin yıkılan Kamil Ocak Stadyumu’nun yerine şehrin başka bir noktasına yapılacak olması kararı kentte büyük tepkilere neden oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da defalarca talimat verdiği ve onayladığı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başta olmak üzere kentteki yetkililerin de halka her platformda söz verdiği Cuma Camii Projesi’nden, değişiklik yapılmasına gösterilen tepkilerin dikkate alınmadı.

Tüm tepkilere rağmen yıkılan Kamil Ocak Stadyumu’nun yerine yapılacak olan Cuma Camii’nin yerine Millet Bahçesi için çalışmalar başlarken, millet bahçesi alanındaki son yapılarından Kamil Ocak Kapalı Spor Salonu ve yüzme havuzunun da yıkımına başlandı.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Millet Bahçesi'nin içinde yer alacak olan Cuma Camii Projesi'ni seçim beyannamesine alan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve diğer yetkililerin, bu konuda halka verdiği sözü hatırlatan vatandaşlar, verilen sözlerin yerine getirilmesini istediklerini söylediler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Kamil Ocak Stadyumu’nun yerine şehri temsil edecek 10 bin kişilik cami yapılması talimatını  verdiğini hatırlatan vatandaşlardan Müslüm Polataslan, Büyük Cuma Camii’nin yıkılan stadyumun yerine yapılmasını istediklerini söyledi.

“Fatma Şahin, 10 bin kişilik cami yapacağına dair halka söz vermişti”

Polataslan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği bu talimat üzerine daha sonra da Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ‘stadyumun yerine büyük bir cami yapacağız’ demişti. Buraya 10 bin kişilik cami yapacağına dair halka söz vermişti. Fakat şu anda başka tarafların yönlendirmesiyle veya baskılarıyla mı olsa gerek stadyumun yerine cami değil de millet bahçesi yapılacağına dair bazı söylemler çıkmaya başladı. Şu anda da millet bahçesi için çalışmalar yapılıyor. Halka 10 bin kişilik cami yapacaklarına dair halka söz vermelerine rağmen millet bahçesinin içerisine 2 bin kişilik bir camiyi yapacaklarına dair bir söz veriyorlar. Söz vermelerine rağmen Gaziantep halkıyla alay eder gibi halkı avutmaya çalışıyorlar. Parka o kadar çok ihtiyacımız yoktur. Zaten stadyumun arka tarafı da Gaziantep'in en büyük parkıdır. Millet bahçesinin yerine cami yapılsaydı, en azından merkezi bir cami olur. Sultanahmet ve Selimiye Camii gibi büyük merkezi bir cami olur. Gaziantep’imizin de simgesi olur.” dedi.

“Cami kararından vazgeçilmesin”

Cuma Camii Projesi'nde değişiklik yapılmasına tepki gösteren Mehmet Vural da, “Stadyumun yerine cami yapılsın. Cami yapılması daha iyi olurdu. Cami kararından neden vazgeçiliyor? Zaten yeterince park var. Cami olsa daha güzel olur. Cami kararından vazgeçilmesin. Bu konuda bir söz verilmişse bu sözün arkasında durulmalıdır.” ifadelerini kullandı.

“Bu konuda halka verilen sözün tutulması lazımdı”

Kent merkezinde şehri temsil edecek büyük bir caminin yapılmasını istediklerini belirten Halil Sevim ise, “Stadyumun yerine cami yapılsa daha iyi olurdu. Çünkü zaten parklarımızda çok iyi kullanılmıyor. Parklarımız daha çok uyuşturucuların mekanı haline gelmiş. Eğer millet bahçesi yapılacaksa içine de bir cami yapılmalıydı. Bu konuda halka verilen sözün tutulması lazımdı. Eğer cami yapılacak denildiyse cami yapılmalıydı.” şeklinde konuştu.

“Cami kararından neden vazgeçildi?”

Camiden vazgeçilmesinin doğru olmadığını belirten İbrahim Tekses de “Biz her zaman cami yapılması taraftarıyız ve stadyumun yerine cami yapılacaktı. Fakat bu karardan vazgeçilmiş. Ama hem cami hem de millet bahçesi olsaydı, daha güzel olurdu.  Tabi öncelikle cami olsaydı, daha iyi olurdu. Bu karardan neden vazgeçildi? Şehir merkezinde bir caminin olması çok güzel olurdu. Şehrin en güzel yerinde bir camiye ihtiyaç var. Bu çevrede yakın bir cami yok. Stadın yerine cami yapılsaydı, daha güzel olurdu.” diye konuştu.

Enes Demir de, Kamil Ocak Stadyumu’nun yerine büyük bir caminin yapılması yönünde halktan büyük bir talep olduğunu ve bu konuda verilen sözlerin yerine getirilmesini istediğini belirterek, “Stadyumun yerine hem millet bahçesi hem de cami çok güzel yakışır.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler