Hamanei: "Hazreti Peygamber'in kutsallığına hakaret, affedilmez bir günahtır"

Hamanei: "Hazreti Peygamber'in kutsallığına hakaret, affedilmez bir günahtır"

Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, Charlie Hebdo dergisinin, Hazreti Peygamber'e yönelik hakaret içerikli provokatif eylemini şiddetle kınayarak bu eylemin ifade özgürlüğü olarak sunulmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Ali Hamanei'in Eserleri Koruma ve Yayınlama Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun provokatif eylemi kınandı.

Bu provokatif eylemle, Batı'nın İslam'a ve Müslümanlara karşı düşmanlığını bir kez daha gösterdiği vurgusunun öne çıktığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bir Fransız derginin nurani yüze sahip olan Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'in kutsallığına hakaret etmesi büyük ve affedilmez bir günahtır. Bu eylem Batı dünyasının İslam'a ve Müslüman toplumuna karşı düşmanlığını bir kez daha ortaya koydu. Bazı Fransız siyasetçilerin ifade özgürlüğünü bahane ederek bu büyük suçu kınamaması kabul edilemez ve yaklaşımları tamamen yanlış ve demagojiden ibarettir.

Eylemin zamanlamasına dikkat çekilen yazılı açıklamada, Müslümanların bu hassas bölgenin meseleleri konusunda duyarlı olmaları istendi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Siyonist ve küresel müstekbir devletlerin İslam karşıtı derin politikaları, zaman zaman yapılan bu tür düşmanca eylemlerin asıl sebebidir. Şimdiki eylem bölge kamuoyunu ABD ile siyonist rejimin kurduğu kötü planlardan saptırmak için yapılmış olabilir.

Müslümanlar, özellikle Batı Asya devletleri, Batılı siyasetçiler ve liderlerin; İslam'a ve Müslümanlara yönelik düşmanlığını asla unutmamalı ve bu hassas bölgenin meseleleri konusunda duyarlı olmalı."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.