Hamaney: Güvenlik meselesinde düşmanı geri püskürttük

Hamaney: Güvenlik meselesinde düşmanı geri püskürttük

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamaney, son günlerdeki güvenlik meselelerinde düşmanı geri püskürttüklerinin herkesin bilmesi gerektiğini belirtti.

İran'ın başkenti Tahran'da iş adamlarıyla bir araya gelen İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamaney, benzin zammı nedeniyle cuma gününden bu yana devam eden olaylarla ilgili açıklama yaptı.

Hamaney, "Hem dostlarımız hem de düşmanlarımız bilsin ki son günlerde askeri ve siyasi açıdan düşmanlarımızı püskürttük. Bu son günlerdeki olaylar güvenlik kaynaklı işlerdi, bunlar halk tarafından değildi. Çeşitli alanlarda düşmanı geri püskürttük ve ekonomik savaş alanında da kesin şekilde düşmanı geri püskürteceğiz." dedi.

Ekonomik savaş meydanı öncülerin üreticiler olduğunu bu alanında önemli ve tehlikeli alan olduğunu ifade eden Ayetullah Hameney, dünyada ekonomik sebeplerden dolayı savaşlar yaşandığını ve tüm ülkelerin ekonomik meselelerden dolayı savaş halinde olduklarına dikkat çekti.

İslami düzende ekonominin çok önemli rolü olduğunu söyleyen Hameney, İslam’ın ekonomiye bakış açısının kapitalist, liberal ve Marksist ve sosyalist düzenden farklı olduğunu ifade ederek, "İslam milli servetin üretilmesi ve toplumun refah düzeyinin artmasına inanmaktadır. Kaynakların dağıtımı adalete dayalı olmalı. Bu sağlandığı zaman toplumun katmanları arasındaki uçurum olmayacaktır." Şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler