Hamaney: Seçimler ülkenin milli menfaatlerinin temini içindir

Hamaney: Seçimler ülkenin milli menfaatlerinin temini içindir

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamaney, ülkenin menfaatini düşünen herkesten seçimlere katılmasını istedi.

Ayetullah Hamaney, seçimlerin milli bayram ve medeni bir hak olduğunu, halkın seçimler vasıtası ile hakları olan ülke yönetimini ellerine almaları gerektiğini söyledi.

11. İslami Şura Meclisi milletvekili seçimleri, İran genelinde bu sabah başladı.

Seçimlerde 7 binden fazla aday, 290 kişilik İslami Şura Meclisi milletvekilliği için yarışacak.

Sabah 08.00’de başlayan ve 18’e kadar sürecek 11. Dönem İslami Şura Meclisi seçimleri 55 bin şubede ve 208 seçim bölgesinde yapılacak.

Seçimler için 13 Şubat'ta başlayan propaganda süreci dün sabah 08.00'de sona erdi. Seçimde ilk oyunu kullanabilecek seçmen sayısının 2 milyon 931 bin 716 kişi olduğu açıklandı. İran yasalarına göre 18 yaşını doldurmuş vatandaşlar, seçimlerde oy kullanabiliyor.

29 milyon 39 bin erkek ve 28 milyon 879 bin kadının seçmen olarak oy kullanabileceği bu seçimlerde İran Anayasası'nın 64. maddesine göre Zerdüşti, Yahudiler, Asuri ve Keldani Hristiyanlar ile Güney ve Kuzey Ermenileri birer milletvekili çıkarabiliyor.

İran'da İslami Şura Meclisi milletvekili seçimleri her 4 yılda bir düzenleniyor. 11. İslami Şura Meclisi, 22 Mayıs 2020'de resmen göreve başlayacak.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler