Hamaney'den İranlı yetkililere maske uyarısı

Hamaney'den İranlı yetkililere maske uyarısı

İran İslam Cumhuriyeti Rehberi Seyyid Ali Hamaney, Coronavirus salgınının tehdit olmaya devam ettiği bir dönemde, toplantı ve kamuya açık alanlarda maske kullanmayan devlet yetkililerine uyarılarda bulunarak halka örnek olmalarını istedi.

Vaka sayısının 230 bini geçtiği, ölü sayısının ise 11 bine yaklaştığı İran'da normalleşme süreciyle birlikte başlayan rehavet ortamı, yeni tedbirleri hayata geçirme konusunda İran resmi makamlarını harekete geçirdi.

Coronavirus'le mücadele için tüm toplantı alanlarında ve "kırmızı alan" olarak ilan edilen bölgelerde maske takma zorunluluğunun gündemde olduğu İran'da, bazı devlet yetkililerinin kamuya açık alanlarda ve toplantılarda maske kullanmamasının halkı tedbirlere uymama konusunda cesaretlendirdiğine işaret edildi.

Seyyid Ali Hamaney, resmi twitter hesabından yaptığı paylaşımda devlet yetkililerine seslenerek şöyle dedi:

"Ben kesinlikle toplantılarda maske takarım fakat bazı yetkililerin maske kullanmadığını görüyorum. Eğer bir yetkili iseniz ve toplantılarda veya kamuya açık alanlarda maske takmıyorsanız bu, insanların davranışlarını olumsuz yönde etkiler. İnsanlar da maske takmama konusunda cesaretlendirilmiş olur."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.