Hamaney'den Trump'un suçlamalarına yanıt

Hamaney'den Trump'un suçlamalarına yanıt

​İran dini lideriAyetullah Hamaney, ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği önünde düzenlenen gösterilerden ülkesini sorumlu tutan ABD Başkanı Donald Trump'a "gerekirse vururuz" yanıtını verdi.

İran dini lideri  Ayetullah Hamaney, ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği önünde düzenlenen gösterilerden ülkesini sorumlu tutan ABD Başkanı Donald Trump'a, twitter hesabı üzerinden yanıt verdi.

Hamaney, "Bu adam Bağdat'taki olaylar yüzünden İran'ı sorumlu olarak görüyoruz diye tweet attı ve İran'a yanıt vereceğiz dedi Birincisi: Hiçbir şey yapamazsın... İkincisi: Eğer mantıklı olsaydınız -ki değilsiniz- Afganistan, Irak ve diğer ülkelerde işlediğiniz suçlardan dolayı milletlerin sizden nefret ettiğini anlardınız." dedi ve şunları ekledi:

 "İslam Cumhuriyeti meydan okumaya ve savaşmaya karar verirse, bunu kesinlikle yapacaktır. Savaşlardan yana değiliz, ancak İran ulusunun çıkarlarını, haysiyetini ve görkemini şiddetle savunuyoruz. Eğer birisi bunu tehdit ederse, tereddüt etmeden onlarla yüzleşeceğiz ve onları vuracağız."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.