Hamas: Esir değişimi konusunda bazı girişimler var

Hamas: Esir değişimi konusunda bazı girişimler var

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı Salih El-Aruri esir değişimi konusunda işgal yönetimi ile Filistin direnişi arasında bazı girişimlerin yapıldığını belirtti.

El-Aruri işgal yönetiminin kayıp askerlerini geri alma konusunda tam bir ciddiyet göstermediğini gözlemlediklerini söyledi.

Hamas olarak kendilerinin ise esir değişimi için öncelikle Özgürlerin Vefası Anlaşması'nda serbest bırakılmış olanlardan yeniden esir edilmiş olanların tümünün serbest bırakılmasını, esir değişimi konusunda da ciddi bir tavır gösterilmesini şart koştuklarını ifade etti. 

El-Aruri işgal yönetiminin Gazze'de kaybolmuş askerleri konusunda ırkçı ve ayrımcı bir tavır sergilediğine vurgu yaptı. 

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun Batı Yaka'daki yahudi işgal merkezlerinin yasal olduğunu iddia ettiği açıklaması üzerinde de duran El-Aruri:

"ABD Dışişleri Bakanı'nın Batı Yaka'daki yahudi yerleşim merkezleri hakkında yaptığı açıklamalar ABD'nin işgal yönetiminin tam ortağı olduğunu ve dünyanın bütün kararlarının oluşturduğu duvara çarptığını göstermektedir." ifadelerini kullandı. 

El-Aruri, Batı Yaka'daki Yahudi işgal birimlerinde Tel Aviv'in de hiçbir meşruiyetinin olmadığını dile getirdi.

El-Aruri, ABD'nin Batı Yaka'daki işgal merkezleri konusunda sergilediği tutumun oraların işgal altındaki Filistin toprakları olduğu gerçeğini değiştirmeyeceğini vurguladı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.