HAMAS: Putin'inin Açıklamalarını Reddediyoruz
Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Rusya Devlet Başkanı Putin'in işgal altındaki Kudüs kentinde Burak Duvarı ziyareti sırasında söylediği sözlere tepki gösterdi.
FİLİSTİN- Hamas, dün terör devleti İsrail rejimini ziyaret eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'Ağlama Duvarı' olarak da bilinen Burak Duvarında, "Yahudi tarihinin Kudüs'ün taşlarına kazındığını görüyoruz" sözlerine tepki göstererek Putin'in sözlerini reddediyoruz açıklamasında bulundu.
Hamas Hareketi sözcüsü Sami Ebu Zuhri, bugün konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride, Putin'in sözlerinin Kudüs kentinin ve Burak Duvarı'nın Müslümanlara ait olduğunu söyleyen tarihi gerçeklerle ve uluslararası kararlarla bağdaşmadığı ifade edildi.
Putin'i sözlerini geri almaya ve tavrını değiştirmeye davet eden Ebu Zuhri, Rusya Devlet Başkanı'nın sözlerinin Filistin halkına ve kutsal değerlerine haksızlık olduğunu belirtti.
1948'de işgal edilen topraklarda faaliyet gösteren İslami Hareket ve El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Müessesesi de Putin'in açıklamalarına dün tepki göstermişti.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.