Hamburg`da olağanüstü hal ilan edildi

Hamburg`da olağanüstü hal ilan edildi

Hamburg`ta polis birçok semtte olağanüstü hal ilan ederek yoğun kontrollere başladı.

Almanya`nın kuzeyindeki Hamburg şehrindeki bazı semtlerde bu sabah saat 6`dan itibaren sıkıyönetim ilan edildi. Olağanüstü hal ilan edilen Altona, St. Paulis, ve Sternschanze semtlerinde polise, şahısların kimliklerini ve üzerlerindeki eşyaları kontrol, bir yerden uzaklaştırma ve şüpheli gördüklerini gözaltına alma yetkisi verildi. Olağanüstü halin ne kadar süreceği bildirilmedi.

Hamburg`ta geçtiğimiz günlerde polise yapılan çok sayıda saldırı nedeniyle sözkonusu semtlerde olağanüstü hal ilan edildi. Polisin verdiği bilgiye göre yalnızca Aralık ayında üç karakola yapılan saldırılar sonucu çok sayıda polis yaralandı. Sol gruplar tarafından yapılan gösteri sırasında da çıkan çatışmalarda 500`den fazla gösterici ve 120 polis yaralanmıştı. Polis tarafından yapılan açıklamada gösteriler sırasında polis karakollarına saldırılar yapıldığı belirtildi.

Polis tarafından belirlenen olağanüstü hal bölgesi güneyde Elbe nehrinden batıdaki Altona demiryoluna, kuzeyde Holstenkamp caddesine ve batıda Glacischaussee`ye kadar uzanıyor.

St. Pauli ve Sternschanze, Hamburg`un ünlü eğlence merkezleri olarak biliniyor. Çok sayıda gece kulübü ve meyhanenin bulunduğu ve turistlerin çok rağbet ettiği Reeperbahn da St. Pauli semtinde bulunuyor.

Bu semtlerde oturanlar ve turist olarak gelenlerin polis tarafından çok fazla sıkıştırılmayacağı, yalnızca göz kararı kontrol edileceği bildirildi. Kontrollerin, aşırı sol gruplar kastedilerek, özellikle bazı belli gruplara yönelik olduğu belirtildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler