Harran'da 3 dilde Halepçe konferansı

Harran'da 3 dilde Halepçe konferansı

Halepçe katliamının 27. yıldönümü münasebetiyle Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından " 3 Dilde Halepçe" konferansı düzenlendi.

Halepçe katliamının 27.yıldönümü münasebetiyle Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından " 3 Dilde Halepçe" konferansı düzenlendi. Sinevizyon gösterisiyle başlayan konferansta Halepçe katliamı ve izlerinden bahsedildi.

Devrik Lider Saddam Hüseyin döneminde, 16 Mart 1988'de atılan kimyasal gazlarla binlerce genç, kadın hatta kundaktaki bebeklerin katledildiği belirtilen konferansta, katliam şu cümlelerle özetlendi: "İnsanlar nefes almakta zorlandı, kokuyu merak edenler dışarı çıkıp baktı sadece gökyüzünde birkaç kuşak ve Halepçe semalarına bıraktıkları birkaç bomba vardı. Yavaş yavaş sessizce öldü insanlar herşey usulca; bir elma kokusuydu sadece."

"Müslümanların uyanık olması gerekiyor"

Konferansta Türkçe konuşma yapan Prof. Dr. Mustafa Ekinci, Müslümanların uyanık olması gerektiğine değindi. Cehaletin birçok felaketi yanında getirdiğini ifade eden Ekinci, İslam ülkelerini cahil, kimsesiz, zayıf gören düşman ülkelerin o ülkedeki cahil kimseleri kullanarak bu tür katliamlara sebep olduklarını ifade etti. Ekinci, "Bu düşman ülkeler sonrasında her istediğini bu cahil insanlara yaptırıyor. İşte bu nedenle Müslümanların uyanık olması gerekir." dedi.

"Daye behna seva te" (anne elma kokusu geliyor)

Kürtçe konuşma yapan Yardımcı Doçent Cüneyt Gökçe, katliamdaki kesik muz ve elma kokusuna değindi. Daye behna seva te (Anne elma kokusu geliyor) sözünün, Halepe katliamının unutulmaz ve hafızalara kazınan sözü olduğunu dile getiren Gökçe, Peygamber Efendimizin "Kendin için istediğini kardeşin için istemedikçe tam olarak iman etmiş olmazsın" hadisi şerifine yer vererek Müslümanların birlik olması gerektiğine değindi.

Konferansta Arapça konuşma yapan Yrd. Doç. Ahmad Zakariyya da İslam birliği ve bunun gerekliliği üzerinde durdu.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler