Harran'da kazı çalışmaları devam ediyor

Harran'da kazı çalışmaları devam ediyor

Harran'daki tarihi mekanlarda kazı çalışmaları devam ediyor.

ŞANLIURFA- Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet ÖNAL ve kazı ekibi Harran’da bulunan tarihi mekanda, kazı çalışmalarına devam ediyor.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Harran Üniversitesi ev sahipliğinde   2 ay sürmesi planlanan kazı çalışmalarına 2 öğretim üyesi, 3 arkeolog, 1 sanat tarihçi, 1 restoratör, 22 işçi ve arkeoloji öğrencisi katıldı.

 

Kaynağı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından karşılanan kazı çalışmalarına; Harran Üniversitesi, Harran Kaymakamlığı ve Harran Belediye Başkanlığının da destek sağladığı belirtildi.

 

Harran Ulu Cami’nin doğu duvarı paralelinde başlanılan çalışmaların, jeofizik çalışmasının tamamlanmasının ardından höyük’de de sürdürüleceği belirtildi.

 

Ayrıca; bu çalışma neticesinde işlevleri belirlenecek olan yapıların Ulu Camii ile ilişkisi saptanarak Ulu Cami’nin güney duvarı boyunca yapılacak kazı çalışmalarında meydana çıkarılacak duvar ve mimari parçalar ile Cami’nin restorasyona katkı da sağlanacağı ifade edildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.