Hasta köpeğin belediyenin ihmali sonucu öldüğü iddiası

Hasta köpeğin belediyenin ihmali sonucu öldüğü iddiası

Şanlıurfa’da hasta bir köpeğin Eyyübiye Belediyesi hayvan barınağının ihmali sonucu öldüğü iddia edildi. Yetkililer ise konuyu araştıracaklarını söylediler.

Şanlıurfa’da hasta köpeğin tedavisi ve hayvan barınağına götürülmesi için Eyyübiye Belediyesi Hayvan Barınağını arayan vatandaşlar, ancak yetkililerin olay yerine gelmediğini, sebeple de köpeğin öldüğünü iddia etti.

Edinilen bilgilere göre, Eyyübiye İlçesi Eyyüp Kent Mahallesinde hasta köpeğin can çekiştiğini gören vatandaşlar durumu Eyyübiye Belediyesinin 0 414 315 66 67 No’lu telefonunu arayarak hayvan barınağı birimine bildirdi.

Haber vermelerine rağmen hasta köpeği tedavi etmek veya götürmek için hayvan barınağından kimsenin gelmediği iddia eden vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Mahalle sakinlerinden Mustafa Canbaz, köpeğin tedavisi için hayvan barınağını aradıklarını belirterek, “Bu hayvan çekişiyordu. Belediye barınağına haber verdik gelmediler. Bize yaralı ise geliriz, yaralı değilse gelmeyiz, dediler. Böyle bir mantık olabilir mi?” dedi.

Mahalle sakinlerinden M. Emin Taşkıran ise "Hayvan barınağını aradım. Bana ‘tamam biz geleceğiz, ekipleri yönlendireceğiz’ dediler. Sabah geldim halen baktım hayvan titriyor, can çekişiyor. Sabah yine aradım. Kaydımın olduğunu söylediler. Kaydım varsa neden gelmiyorsunuz, dediğimde, hayvan yaralıysa geleceklerini, hayvan yaralı değilse gelemeyeceklerini söylediler. Gerçekten de yazıktır.” dedi.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından hasta köpeğin öldüğü öğrenildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Eyyübiye Belediyesi Hayvan Barınağından yetkililer, adı geçen şahısların kendilerini aradığını doğrulayarak konu ile ilgili ekipleri yönlendirdiklerini ve konuyu araştıracaklarını söylediler.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.