Hastalıkları teşhis edilemeyen aileye yardım eli

Hastalıkları teşhis edilemeyen aileye yardım eli

Mardin’in Derik ilçesinde teşhis konulamayan bir hastalığa yakalanan aileyi ziyaret eden Kızıltepe Devlet Hastanesi Baştabibi Fethullah Kayan, gerekli tedaviyi yapacaklarını söyledi.

Derik ilçesinde belirlenemeyen bir hastalık nedeniyle bir kızını kaybeden ve aynı hastalığı taşıyan aileyi evde ziyaret eden Kızıltepe Devlet Hastanesi Baştabibi Fethullah Kayan, aileyi hastanede yatırıp gerekli tetkik ve tedaviyi yapacaklarını söyledi.

Derik’e bağlı Harmanlı (Xanika) köyünde ikamet eden Süleyman Ayhan'ın (50), eşi ve 6 çocuğunda yaklaşık 3 ay önce aniden belden aşağı yanma şikayetleri başladı. Aile geçen Pazar günü 15 yaşındaki Gamze adındaki kızını kaybetti. Ailenin durumunun basına yansımasının ardından haberdar olan Kızıltepe Devlet Hastanesi Baştabibi Fethullah Kayan, hem başsağlığı dileği hem de ailenin sağlık durumunu yerinde öğrenmek için kendilerini evlerinde ziyaret etti.

Ailenin şikayetlerini kendilerinden bire bir dinleyen Baştabip Kayan, şikayetlerin kendilerinde ağır metal zehirlenmesi veya kronik enfoksiyoz hadiseleri şüphesi uyandırdığını ifade etti. Bunların üzerinde odaklanacaklarını dile getiren Kayan, diğer branş uzmanlarıyla görüşüp multi disipliner bir yaklaşımla Dahiliye, Kardiyoloji, Göğüs hastalıkları ve Enfeksiyon Hastalıkları ile birlikte hastaları değerlendirmeyi planladıklarını kaydetti.

Baştabip Kayan, hafta sonu olması hasebiyle Pazartesi günü kendilerini hastanede yatırıp gerekli tetkik ve tedavilerinin yapılacağını söyledi. Hastane imkanları dışında bir durumun söz konusu olması halinde ise tetkik ve tedavilerinin yapılabilmesi için aileyi daha ileri merkezlere sevk edeceklerini belirtti.

“Şikayetler ağır metal zehirlenmesi şüphesi uyandırmakta”

Aile bireylerinin şikayetlerinin kendilerinde metal zehirlenmesi şüphesi uyandırdığını söyleyen Kayan, “Bu ailemizin durumunu basından öğrendim. Kendilerine hem baş sağlığı hem de aile fertlerinin sağlık durumunu öğrenmek için kendilerini ziyaret ettim. Bu hastalıktan hemen hemen bütün aile bireylerinin etkilenmiş olması bunların farklı yaşlardan olmuş olması ve hastalığın son 2-3 aydır cereyan etmiş olması daha çok bizde ağır metal zehirlenmesi şüphesi ve kronik enfoksiyoz hadiseleri uyandırmakta daha çok bunlar üzerinde odaklanıp araştırmaya çalışacağız.” dedi.

Aileyi hastanede yatırıp gerekli tetkik ve tedaviyi yapacaklarını vurgulayan Kayan, “Hafta sonuna denk geldiğinden dolayı Pazartesi günü aileyi hastanede iki üç günlüğüne yatırıp, bazı ileri tetkik tedavileri yapmayı planlıyoruz. Bizim kendi hastanemizde yapılmayan tetkikler varsa dahi başka ileri bir merkeze kanlarını göndermek suretiyle tetkik etmeyi düşünüyoruz. Hastaların genel durumu şu an için oldukça düşkün olduğundan dolayı onlara destek tedavisi planlıyoruz. İnşallah ailenin şifa bulması için yardımcı olacağız.” diye konuştu.

“Bizi aşan bir durum ise aileyi daha ileriki merkezlere sevk edeceğiz”

Diğer branş uzmanlarıyla hastaları değerlendireceklerini belirten Kayan, “Hastalığın teşhisi için daha detaylı bir şekilde diğer uzman doktor arkadaşlarımızla da görüşerek multi disipliner bir yaklaşımla hem Dahiliye, hem Kardiyoloji, hem Göğüs Hastalıkları hem de Enfeksiyon Hastalıkları ile birlikte hastaları değerlendirmeyi planlıyoruz. Biz inşallah elimizden geleni yapacağız, bunun takipçisi olacağız. İmkanlarımız dışında bir durum söz konusuysa dahi kendilerini daha ileri merkezlere sevk edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Gamzemi kaybettim diğerlerini kaybetmek istemiyorum”

Baştabibin kendilerine yaptığı ziyareti sevinç gözyaşları içinde anlatan acılı baba Süleyman Ayhan, “Dört gün önce kızımı kaybettim, eşim ve 5 çocuğum ise aynı hastalığı taşıyor. Kızıltepe Devlet Hastanesi Baştabibi hocamız haberimizi basından öğrendikten sonra 40 kilometre yol kat ederek Derik’e bağlı köyümüze gelip bizi evimizde ziyaret etti. Kendisini aramızda gördüğümüz için çok teşekkür ediyorum. Sevinçten ne söyleyeceğimi bilemiyorum Gamzemi kaybettim diğerlerini kaybetmek istemiyorum, Allah yardımcımız olsun.” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Acılı baba çocuklarını sırasıyla Derik, Kızıltepe, Mardin ve son olarak Diyarbakır Araştırma Hastanesine götürdüğünü bütün branş doktorlarının kendisine söyledikleri tek şeyin yapılan tetkiklerde hiçbir hastalığa rastlanmadığı ve yapabilecekleri bir şeyin olmadığını ifade ettiklerini belirtti. (Mehmet Aslan-İLKHA)
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler