Hastanede bebek kaçırma tatbikatı

Hastanede bebek kaçırma tatbikatı

Derik Devlet Hastanesinde bebek kaçırma tatbikatı yapıldı. “Pembe kod” diye tanımlanan tatbikatta kadın doğum servisinde yatan bir annenin bebeğinin kaçırılması canlandırıldı.

Mardin’in Derik ilçesinde, Devlet Hastanesinde bebek kaçırma tatbikatı yapıldı. “Pembe kod” diye tanımlanan tatbikatta, hastanenin Kadın Doğum ve Çocuk Servisi’nde yatan bir annenin yeni doğmuş bebeğinin kaçırılması canlandırıldı.

Senaryo gereği, telaşlı bir şekilde servis sorumlu hemşiresinin yanına gelen anne, çocuğunun yatağında olmadığını serviste hiçbir yerde bulamadığını söyledi.

Tatbikatta pembe kodla ilgili sorumlular bebeğin kaçırılmasını tespit edip, anons yaptı. Anonsla birlikte hastanenin tüm kapıları kapatıldı, güvenlik kameraları izlendi ve bebeği kaçıran kişi hastanede yakalandı.

Tatbikatta, şüpheli bir kadın, hastane bahçesinde, güvenlik görevlileri tarafından yakalandı.  Sağlık ekipleri de kaçırılan bebeği servise getirip sağlık durumunu kontrol etti ve annesine teslim etti.

Kaçırılma olayı adli birimlere iletildi.

Mardin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kaliteli sağlık hizmetinin sürekliliğini sağlamak için belirli dönemlerde kodlarla ilgili tatbikatlar yaparak hastane personelinin hazır olmasını sağladıklarını söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler