Hatay’daki yangınları PKK üstlendi

Hatay’daki yangınları PKK üstlendi

Hatay’ın Belen ilçesinde çıkan ve daha sonra kentin birçok noktasına yayılan yangınları, PKK’ye bağlı “Ateşin Çocukları İnisiyatifi” üstlendi.

Hatay’ın Belen ilçesinde çıkan, Arsuz ve İskenderun ilçelerine de sıçrayan yangın, 3 gündür kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yerleşim yerlerine de ulaşan alevler ev ve işyerlerine de sıçradı.

Hatay’daki yangınları PKK üstlendi

Hatay Valiliği, kısa süre içinde birçok noktada başlayan yangınla ilgili soruşturma başlatıldığını ve gözaltıların olduğunu açıklarken PKK'ye bağlı “Ateşin Çocukları İnisiyatifi” yangınları kendilerinin çıkardığını öne sürdü.

Hatay’daki yangınları PKK üstlendi

PKK’nin çıkardığı yangın sonrası binlerce ağaç yanarken hayvanlar da telef oldu. Sosyal medyada hayvanların yandığı görüntüler yürek burktu.

Vatandaşlar doğayı hedef alan örgüte sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

Hatay’daki yangınları PKK üstlendi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hatay'daki yangının 300-400 hektarlık bir alanı etkilediğini belirterek, "Yangından 7 daire, 11 müstakil ev, 14 iş yeri, 8 fabrika, 4 araç, 3 depo, 35 arı kovanı ve 70 vatandaşımız etkilendi. Hasar tespit çalışmaları yangın bittikten sonra devam edecek." dedi.

PKK, geçtiğimiz senelerde İzmir, Antalya, Muğla gibi kentlerdeki yangınları üstlenmişti. Geçtiğimiz yılın Eylül ayında İstanbul'da çıkan orman yangınlarını da örgütün üstlendiği belirtilmişti.

İstanbul'da Şamlar Ormanı'nı yakmaya çalışırken yakalanan 3 kişi, talimatı PKK’den aldıklarını itiraf etmişti.

Yine İstanbul Tuzla'da orman yakmak isterken yakalanan Yakup Akman'ın da PKK ile bağlantısı ortaya çıkmıştı.

Hatay’daki yangınları PKK üstlendi

Yine ABD’nin emri ile Suriye’de tarım alanlarında yangınlar çıkartan PKK, 6-8 Ekim katliamının yıl dönümünde bu kez doğa vahşine imza atması şaşırtıcı bulunmadı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.