Havaların ısınmasıyla soğuk içeceklere rağbet arttı

Yaz aylarının en sıcak yaşandığı illerden biri olan Şanlıurfa'da serinlemek isteyenler soğuk içeceklere rağbet ediyor.

Türkiye’nin en sıcak illerinden biri olan Şanlıurfa’da serinlemek isteyen vatandaşlar karlamaç (karlı içecek), bici bici ve limonata satıcılılarının yolunu tuttu.

Yaklaşık 25 yıldır Yıldız Meydanı'nda soğuk içecekler satan Şükrü Karabacak, havaların ısınmasıyla beraber işlerinin açıldığını belirtti.

Karlamaçı doğal özden yaptığını ifade eden Karabacak, Tarım Bakanlığından onaylı belgesiyle iş yaptığını söyledi.

"Karlamaçı Urfa'ya ilk getiren benim"


Karlamaçı ilk Şanlıurfa'da satıldığında ilgi gösterilmediğini dile getiren Karabacak, "Karlamaçı Urfa'ya ilk getiren benim. İlk getirdiğimde herkes bana gülüyordu. Eskiden bici bici yapıp serinletmek amacıyla satıyordum. Bici bici neden bütün memleketlerde var da bizim memlekete yok dedim. İlk bu makineyi getirdiğimde herkes bana gülüyordu ama şu an bakıyorum herkes karlamaç satıyor. Böyle bir şey yaptığımdan dolayı gurur duyuyorum. Halkımız her şeye layıktır." dedi.

"Urfa sıcak bir memleket olduğu için serinletici ürünler satıyorum"

1.png

Şükrü Karabacak

Sıcak bir memleket olan Şanlıurfa'da soğuk içeceklerin serinlettiğini söyleyen Karabacak, "Allah'a çok şükür çalışıyoruz, bir sıkıntımız yok. Urfa sıcak bir memleket olduğu için serinletici ürünler satıyorum. Daha önce bu işi Antalya'da yapıyordum. Daha sonra buraya taşındım. Halk memnundur, beğeniyor. Alan bir daha gelip alıyor. 'Abi çok güzel yapıyorsunuz' diyorlar. Millet seni övecek sen kendini övmeyeceksin." diye konuştu.

"Yazın iklim sıcak olduğu için satış oluyor"

Yaz aylarında soğuk içeceklere rağbetin arttığını belirten Karabacak, "Yaz aylarında satışlarımız gayet normaldir. Kışın mısır yapıyorduk. Mısırda biraz duraklama yaşadık. Yazın iklim sıcak olduğu için satış oluyor. İşlerimiz normaldir. Bici biciyi nişasta ile yapıyoruz. Gül suyu, muzlu, pudra şekerli çeşitleri var. Karlamaçı öz ile yapıyoruz. Tarım Bakanlığı'ndan onaylı belgemiz var." şeklinde konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler