Havan mermisi minibüse isabet etti: 1 ölü 8 yaralı

Havan mermisi minibüse isabet etti: 1 ölü 8 yaralı

Hakkari’nin Çukurca ilçesi 2’inci Hudut Tugay Komutanlığına PKK’liler tarafından atılan havan mermilerinden birinin, yoldan geçen yolcu minibüsüne isabet etmesi sonucu 1 çocuk öldü, 1’i çocuk 8 kişi de yaralandı.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, dün saat 18.00 sıralarında   Çukurca İlçesi 2’inci Hudut Tugay Komutanlığına PKK  mensuplarınca havan saldırısı yapıldığı belirtilerek,” Yapılan saldırıya güvenlik güçlerimizin anında karşılık vermesiyle saldırı püskürtülmüş ve Çukurca 2’nci Hudut Tugay Komutanlığında herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir.”  denildi.

Valilik açıklamasında, “Ancak yapılan saldırıda havan mermilerinden 1(bir) tanesi, o sırada yoldan geçen sivil transit marka araca isabet etmiş olup, araçta bulunan 1(bir) çocuk hayatını kaybetmiştir. Aynı saldırıda araçta bulunan 1(bir) çocuk ağır şekilde, 7(yedi) vatandaşımız ise hafif şekilde yaralanmıştır. Bölge ivedi bir şekilde güvenlik çemberine alınarak bölücü terör örgütü mensuplarının havan mevzileri ateş altına alınmıştır.  Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir.” İfadelerine yer verildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.