Havaya ateş açarak çocukları kovalayan polis açığa alındı

Havaya ateş açarak çocukları kovalayan polis açığa alındı

Mardin’in Nusaybin ilçesindeki TOKİ konutları içinde parkta oynayan çocukları kovalayan polisin havaya ateş açması tepkilerine neden olmuştu. Nusaybin Kaymakamlığı, polisin görevden alındığını açıkladı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülere göre, TOKİ konutlarında bir grup çocuğu kovalayan ve ismi öğrenilemeyen bir polis, havaya ateş açıyor.

Bu sırada çocukların bir bölümü evlerine kaçarken sarı tişörtlü ve 6 - 7 yaşlarında olduğu tahmin edilen bir çocuk ise söz konusu polis tarafından yakalanıp zırhlı yanına götürülüyor.

Sosyal medyada yayımlanan görüntüler, kısa sürede gündem olurken görüntüleri paylaşan sosyal medya kullanıcıları duruma tepki gösterdi.

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Nusaybin Kaymakamlığı, polis memurunun görevden el çektirildiğini açıkladı.

Açıklamada, “24 Nisan 2020 Pazar günü ilimizde sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanması sırasında, Nusaybin ilçemiz Fırat Mahallesinde devriye görevi ifa eden ekibimize bir grup tarafından taş atılmıştır. Ekip aracından inen görevli polis memuru taş atan grubu dağıtmak saikiyle havaya 1 el ateş ederek kalabalığı dağıtmak istemiş ancak uygun olmayan ve tasvip edilemeyecek bir şekilde çocukların bulunduğu ortamda havaya ateş açmıştır. Hukuka uygun olmayan bu tutum ve davranışları ile hiyerarşik üstlerine bu konudan bilgi verilmemesi nedenlerine bağlı olarak; söz konusu polis memuru hakkında görevden el çektirme tedbiri uygulanarak soruşturma başlatılmış ve soruşturmaya devam edilmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

İLKHA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.