“Hayat Namazla Güzeldir” etkinliğine katılan aileler duygu ve düşüncelerini paylaştı

Diyarbakır’da Kur’an Nesli Platformu tarafından finali düzenlenen “Hayat Namazla Güzeldir” etkinliğine katılan çocukların aileleri, evlatlarının namaz sevincine ortak olarak organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kur’an Nesli Platformu Diyarbakır’da Hazreti Süleyman yerleşkesinde “Hayat Namazla Güzeldir” etkinliği düzenledi. Düzenlenen etkinliğe katılan çocuklar ve aileleri alanı hınca hınç doldurdu.


Erkeği kızıyla programa katılan çocukların beyaz elbiseler giymeleri etkinliğe farklı bir görüntü zenginliği kattı. Çocuklarının namaz sevincine ortak olmak isteyen veliler, düzenlenen programda duygu ve düşüncelerini İLKHA mikrofonuyla paylaştı.


Yusuf Kürküt

Kur’an Nesli Platformunun düzenlemiş olduğu etkinliğin toplumu ihya ettiğini ve buna benzer etkinlikleri desteklemenin faydalı olacağını dile getiren velilerden Yusuf Kürküt, “Çocukların İslami edep ve adap eğitimini alması durumunda büyüklere saygı, küçüklere sevgi gibi güzel davranışlar geliştirdiklerine şahit oluyoruz. Çocuğumuzun maneviyattan mahrum bir şekilde bağımlılık ve kötü alışkanlıkların esiri olmaması için onu insanlığa faydalı bir birey yapacak Kur’an Nesli Platformunun eğitimlerini almasını sağladık ve bunu bütün ebeveynlere tavsiye ediyoruz.” dedi.


Ali Göçtür

Bu etkinliklerin devamını dilediğini bildiren Ali Göçtür, “Gayrı İslami tabloların bu denli arttığı bir dönemde toplum olarak bu ve buna benzer etkinliklere ne denli susamış olduğumuzu belirtip böyle güzel bir etkinlik düzenleyerek toplumsal bir bilinç uyandıran Kuran Nesli Platformuna çok teşekkür ediyorum. Kuran Nesli Platformunun çocuklarımıza vermiş olduğu eğitimin önemini onların güzelleşen davranışlarından ve namaza karşı artan hassasiyetlerinden anlayabileceğimizi dile getirmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

“Toplumumuz bu tür etkinliklere ve eğitimlere ihtiyaç duyuyor bizlerde bu tür etkinliklere destek vermeliyiz”


Hayat Doğan

Torunun Kur’an Nesli Platformunun eğitimlerinden faydalandığını belirten Hayat Doğan, “Toplumumuz bu tür etkinliklere ve eğitimlere ihtiyaç duyuyor. Bizler de bu tür etkinliklere destek vermeliyiz. Toplumun ifsat olduğu bu dönemde evlatlarımızın bu tür eğitimler almasını sağlamalıyız.” ifadelerini kullandı.


Neşe Özdemir

Kızının Kuran Nesli Platformunun verdiği eğitimden sonra namaz kılmaya ve Kur’an okumaya başladığını söyleyen Neşe Özdemir, “Namaz dinin direğidir. Beş vakit namazımızı kılmalıyız, daha fazla bilinçlenmemiz için dinimizi daha iyi öğrenmemiz lazım.” diye belirtti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.