Hayat Namazla Güzeldir etkinliğine katılan çocuklar: "Ölene kadar namaz kılacağız"

Hayat Namazla Güzeldir etkinliğine katılan çocuklar: "Ölene kadar namaz kılacağız"

​Kur'an Nesli Platformu tarafından düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinde namaza başlayan çocuklar, bir ömür boyu namaz kılacaklarını ifade ettiler.

Kur'an Nesli Platformu, 7-10 yaşları arasındaki çocuklara namazı sevdirmek amacıyla "Hayat Namazla Güzeldir" programı düzenlendi.

Çocuklar, programda; abdest alma, namaz kılma ve namazın önemi hakkında bilgiler öğrendi.

"Hayat Namazla Güzeldir" etkinliklerinin finali Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa'da da düzenlendi.

Düzenlenen final programına katılan çocuklar, namaza başlamanın sevincini yaşadılar.

Namaz programlarının daha fazla yapılmasını isteyen çocuklar, hem namaz kılmayı öğrendiklerini hem de namaz kılmayı bilmeyenlere namaz kılmayı öğrettiklerini ifade ettiler.

Namaz kılarak hem bu dünyayı hem de ahireti kazanacaklarını belirten çocuklar, namaz programına katıldıkları için çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

Namaz programlarına katılarak güzel şeyler öğrendiklerini söyleyen çocuklar, "Hayat Namazla Güzeldir" programını düzenleyen Kur'an Nesli Platformuna teşekkür etti.

Namazın cemaatle kılınmasının altını çizen çocuklar, duygularını İLKHA'yla paylaştı.

Habil Acet

"Allah izin verirse ölene kadar namaz kılacağım"

Namaz kılan kimsenin hem dünyada hem de öbür dünyada kazanacağına dikkat çeken Habil Acet, "Namaz programları, her sene yapılmasını istediğimiz programlardandır. Etkinlikte ilahiler söylendi. Oyunlar da oynatılabilirdi. Şiirler ve Kur'an'ı Kerim okundu. Namazımızı kıldık. Bu tür programların her sene yapılmasını istiyorum. Namaz kılan kimse, hem bu dünyada hem de öbür dünyada kazanır. Allah izin verirse ölene kadar namaz kılacağım." diye konuştu.

Muhammed Enes Uğurlu

"Bu tür namaz programlarının her sene yapılmasını istiyorum"

"Hayat Namazla Güzeldir" programında hem namaz kılmayı öğrendiğini hem de namaz kılmayı bilmeyenlere namaz kılmayı öğrettiklerini ifade eden Muhammed Enes Uğurlu, "'Hayat Namazla Güzeldir' programı çok güzeldi. Bu tür namaz programlarının her sene yapılmasını istiyorum. Programda hem namaz kılmayı öğrendik hem de namaz kılmayı bilmeyenlere namaz kılmayı öğrettik. Namaz, dinin direğidir. Namaz, cennetin kapısının anahtarıdır. Namaz kılmayan bir kimse, cennette gidemez." dedi.

Muhammed Enes Çakmak

"Namaza başlayan çocukların namazı aileleriyle birlikte kılmasını tavsiye ediyorum"

Çocukları namaz için bir arada toplamanın çok iyi bir fikir olduğunu belirten Muhammed Enes Çakmak, "Çok güzel bir etkinlikti. Çocukları namaz için bir arada toplamak çok iyi bir fikirdi. Namazı doğru kılamayanlar, program sayesinde namazını dosdoğru kılabilecek. Namaza başlayan çocukların namazı aileleriyle birlikte ve cemaatle kılmasını tavsiye ediyorum. Namazı hiç aksatmamak gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Enes Nusret Küçükbayrak

"Ömrümün sonuna kadar namaz kılacağım"

Yaklaşık 5-6 senedir namaz kıldığını ve kılmaya da devam edeceğini ifade eden Enes Nusret Küçükbayrak, "Çok güzel bir programdı. Kur'an-ı Kerim okuduk ve namaz kıldık. Namaz etkinliğini düzenleyenlerden Allah razı olsun. Yaklaşık 5-6 senedir namaz kılıyorum ve kılmaya da devam edeceğim. Ömrümün sonuna kadar namaz kılacağım." şeklinde konuştu.

Hasan Nasrullah Maytalman

"Allah, programda emeği geçenlerden razı olsun"

Namaz programlarının her sene olmasını isteyen Hasan Nasrullah Maytalman, "Program çok güzeldi. Programda; oyun ve tiyatroda olabilirdi. Bu tür namaz programlarının her sene olmasını istiyorum. Program çok güzel olmuştu. Allah, programda emeği geçenlerden razı olsun. Namazı kılmayan bir kimse, cehenneme gider." dedi.

Hasan Nasrullah Maytalman

"Hayat Namazla Güzeldir programını çok sevdim"

Namaz programlarına katılarak güzel şeyler öğrendiğini söyleyen Mustafa Akdeniz,"Hayat Namazla Güzeldir programını çok sevdim. İnşallah, bu tür programlara bir daha geleceğim. Namaz programlarına katılarak güzel şeyler öğreniyoruz." diye konuştu.

Muhammed Ali Mızrak

"Namaz kılmak, cenneti kazandırır"

Herkesin namaz kılması gerektiğini belirten Muhammed Ali Mızrak, "Programda çok eğlendik. Namaz kılmayı ve abdest almayı öğrendik. Bu tür namaz programlarının bir daha yapılmasını isterim. Namaz kılmak, cenneti kazandırır. Namaz, dinin direğidir. Herkesin namaz kılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

İbrahim Akdeniz

Namaz programına katıldığı için kendini çok şanslı hissettiğini söyleyen İbrahim Akdeniz ise "Çok güzel bir programdı. Programda okunan ilahi ve şiirler çok güzeldi. Namaz programına katıldığım için çok şanslıyım. " şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.