Hayatın her alanında Müslümanca bir tavır içerisinde olmalıyız

Hayatın her alanında Müslümanca bir tavır içerisinde olmalıyız

​Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Müslümanların ibadetleri yaparken içinde oldukları haletiruhiyenin her zaman devam etmesi gerektiğini ifade ederek, “Hayatın her alanında Müslümanca bir tavır içerisinde olmalıyız” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Berlin’de Türk vatandaşlarına hitap etti. Almanya programı kapsamında Berlin Türk Şehitlik Camii’nde öğle namazı sonrası gerçekleşen buluşmada konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, cemaatle namaz kılmanın önemine değindi.

Erbaş, “Rabbimize kulluğumuzu yerine getirmek için hep birlikte omuz omuza vererek, rüku ve secde ederek kıldığımız cemaatle namazın hikmetlerinden ve bize verdiği mesajlardan birisi de namazdaki, cami içindeki bu birlikteliğimizi, namazın dışında da, caminin dışında da göstermek, dayanışma içinde olmaktır” dedi.

İbadetlerin hikmetlerinden birisinin de insanları kötülüklerden alıkoyması olduğunu belirten Erbaş, “İbadetleri yaparken nasıl bir haletiruhiye içerisinde oluyorsak toplumsal hayatın içerisinde de, hayatımızda da o haletiruhiyeyi devam ettirmeliyiz. Alışverişimizde, ticaretimizde, aile içi ilişkilerimizde, çocuklarımızla, dostlarımızla olan ilişkilerimizde Müslümanca bir tavır içerisinde olmalıyız” diye konuştu.

“Bir de öyle bir fitneden sakının ki o, içinizden sadece zulmedenlere erişmekle kalmaz. Biliniz ki, Allah'ın azabı şiddetlidir.” ayetini hatırlatan Erbaş, fitnenin bir toplum için taşıdığı tehlikeye ve fitnenin sebep olacağı kötülükten toplumun tamamının etkileneceğine dikkat çekti.

Erbaş, çocukları, bilginin, hikmetin, ilim ve irfanın ışığında yetiştirmenin önemine işaret ederek, şöyle devam etti:

“Kim ilim, irfan, bilgi hikmet yolunda olursa Allah ona nice güzellikler nasip eder. Çocuklarımıza sürekli telkinde bulunalım, okusunlar, yazsınlar. İslami yaşayarak, ilim tahsil etsinler. Çocuklarımızın ilim adamı olması önemli bir şey. Bununla beraber camiyle, namazla, İslam’ın ilkeleriyle birlikte olsunlar. Rabbini, Peygamberini, medeniyetini tanısınlar. Sizlerden istirhamım, hocalarımızla birlikte el ele, omuz omuza verelim çocuklarımızı yetiştirelim. O zaman Rabbim ne güzel başarılar yaratır.”

Erbaş, ayrıca Berlin’de çeşitli camilerde görev yapan din görevlileri ve STK temsilcileriyle de bir araya geldi.

Programlarda Erbaş’a, Berlin Din Hizmetleri Müşaviri Kazım Türkmen eşlik etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler