Hayırseverlerin desteğiyle yapılan robotik kodlama sınıfının açılışı yapıldı

Hayırseverlerin desteğiyle yapılan robotik kodlama sınıfının açılışı yapıldı

​Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, hayırsever iş adamının desteğiyle yapılan robotik kodlama sınıflarının açılışı yapıldı.

Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, hayırsever iş adamının desteğiyle yapılan robotik kodlama sınıflarının açılışı yapıldı. Nurullah Eren Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen açılışta konuşan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, eğitim konusunda bir istekleri olduğunda, hayırsever Bitlisli iş adamlarının 3 gönderdiğini söyledi.

Açılışta gazetecilere açıklamada bulunan Çağatay, bütün eğitim yatırımlarında Bitlisli hayırseverlerin bir dokunuşunu gördüklerini belirterek, “Bitlis'te 10 aydan beridir görev yapmaktayım. Şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki, BETAV başta olmak üzere tüm hayırseverlerle Bitlis Valisi olarak gurur duyduğumu beyan etmek istiyorum. Bütün eğitim yatırımlarında Bitlisli hayırseverlerin her zaman bir dokunuşunu gördük. Gerek üniversitemizin yapımında, gerek okullarımızın yapımında şu anda içinde bulunduğumuz atölyelerin yapımı başta Ahmet Eren olmak üzere, BETAV'ın tüm üyelerine teşekkür ediyorum. Hayırları hiç bitmiyor. Kurumları yapıyorlar, dahası o kurumların ihtiyaçlarını da karşılıyorlar. Biz ne zaman eğitimle ilgili bir ihtiyacımız olsa, kendilerine ulaşıyoruz. Kendileri bizim bir talebimize 3 ile cevap veriyorlar.” dedi.

“Son 20 yıl içerisinde Bitlis’te eğitimde ciddi hamleler yaptık”

2023 eğitim vizyonu konusunda gösterilen hedeflere ilk adımları attıklarını ve önde gittiklerini vurgulayan AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Taşar, son 20 yıl içerisinde Bitlis’te eğitimde ciddi hamleler yaptıklarını belirtti.

Taşar, “Bana Bitlis’in sorunu nedir diye sorulduğunda? Ben bir eğitimci olarak Bitlis’in 3 tane sorunu var derim. Bu eğitim, eğitim eğitimdir. Son 20 yıl içerisinde Bitlis’te eğitimde ciddi hamleler yaptık. Bunu onur ve gururla söylüyorum ki, sadece devlet değil, Bitlis’in iş adamları burada doğdular, dışarıda kazandılar, ama memleketlerini unutmadılar. Bunların başında değerli büyüğümüz Ahmet Eren, Nezir Gencer Sadullah Gencer, Cemil Özgür, Hikmet Kiler ve ismini sayamadığımız birçok iş adamımız, Bitlis’in eğitimine katkı sunmuştur.” diye konuştu.

Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) Yönetim Kurulu Başkanı iş adamı Ahmet Eren ise eğitim çalışmalarını yakından izlediklerini söyledi.

Eğitim konusunda özverili bir alışma olduğunu hatırlatan Eren, “Bu konuda çok özverili ve gayretli çalışmalar var. BETAV olarak eğitim konusunda hizmet veren bir kuruluşun genel başkanı olarak da bundan çok büyük sevinç ve gurur duyuyorum. Burada bu çalışmaları sürdüren değerli arkadaşlarımıza huzurunuzda teşekkür ediyorum.” dedi.

Bitlis’te iş adamlarının da destekleriyle 128 bin TL harcanarak, 3 okula robotik kodlama ve drama sınıfı oluşturulduğunu belirten Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, il genelinde 134 okulda tasarım ve beceri atölyelerin açıldığını ve aynı şekilde 138 öğretmene de robotik kodlama eğitimi verildiğini ifade etti.

Gerçekleştirilen açılışa, Bitlis Valisi Oktay Çağatay, AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Taşar, iş adamları Ahmet Eren, Nezir Gencer ve Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz katıld.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.