Hazırlanan projeler işadamlarına sunuldu

Hazırlanan projeler işadamlarına sunuldu

Sivaslı Sanayici ve İş Adamları Grubu Derneği üyeleri ile Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) tarafından "Üniversite Sanayi İşbirliği" toplantısı düzenlendi.

SİVAS – Cumhuriyet Üniversitesi Senato Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, İstanbul Sivaslı Sanayici ve İş Adamları Grubu Derneği Başkanı İsmail Gülle, Üniversite Sanayi İşbirliği Danışmanı Prof. Dr. Ertan Buyruk, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ile İstanbul ve Sivas’tan işadamları katıldı.

 

Toplantı öncesi bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Kocacık, Cumhuriyet Üniversitesi’nin son zamanlarda Sanayi-Üniversite arasında yapılan işbirliği projelerinin arttığına değinerek, bu türlü çalışmaların artarak devam edeceği sinyallerini verdi.

 

Toplantıda Üniversite, Şehir ve Sanayi İşbirliği Danışmanı Prof. Dr. Ertan Buyruk, “Üniversite ve Sanayici arasındaki yıllardır süre gelen uyumsuzlukların giderilmesi noktasında neler yapabiliriz, daha fazla birlikteliği nasıl sağlayabiliriz, bunun için çalışmalarımıza daha hız kazandırdık. Biz Cumhuriyet Üniversitesi olarak Üniversite-Sanayi işbirliğinin neresindeyiz? Sivas’ımızı Sanayi, Maden, Turizm, su kaynakları, Yıldız Dağı kayak merkezi projesi ve hızlı trenle birlikte Sivas’ta iyi bir hareketlilik olacağını düşünüyorum.” dedi.

 

Buyruk, konuşmasını Teknokent, Nanoteknoloji ve Rektörlüğe bağlı diğer merkezlerle ilgili bilgi vererek tamamladı.

 

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Buyruk “Üniversite Sanayi İşbirliği”, Teknoloji Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Orhan Tatar “Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi”, Yrd. Doç. Dr. Kerim Yapıcı “Nanoteknoloji Bünyesinde Yürütülen Projeler”, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Demirci “Sivas’ta Madencilik ve Enerji Fırsatları”, Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Hacı Ali Ertaş “Teknokent ve 5 Yıldızlı Otel Projesi”, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haki Kara “Veterinerlik Hizmetleri” adlı sunumlarını gerçekleştirdiler.

 

Prof. Buyruk, programda Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur’un CÜ Vakfı’na “Simit Sarayı” olarak modern bir yapı oluşturacağını ve işletmesini vakfa teslim edeceğini ifade ederek, “Ben 4-5 yıldır kayıt yaptırmadan kalacak yer bulamadığı için Sivas’tan ayrılan öğrenciler biliyorum. Bizim bu kızlarımıza sahip çıkmamız gerek. Erkeklerde çok önemli ama kız öğrencilerimiz biraz daha hassasiyet gösterildiği için bunu söylüyorum. Vakfımızın burada 3.2 dönümlük bir arazisi var ve bu araziye yapılacak Simit Sarayı üzerinde bir kız yurdu yapmasını rica ediyorum. İstanbul’da bir Sivaslı gecesi düzenleyelim. Bir komisyon düzenleyelim ve organizasyon yapalım. Üniversitemizin ciddi ihtiyaçlarını bu toplantıda sunalım. Eğitime ve kız çocuklarına harcadığımız paraya değer diyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Sivaslı İş Adamları Grubu Derneği Başkanı İsmail Gülle ise çok zengin iş adamlarını maalesef bir masa etrafına toplayamamanın üzüntüsünü yaşadığını ifade ederek, “Bizler elimizden ne geliyorsa bunu yapalım. Benim hayalim bu işi bırakmadan böyle bir eseri de yapmadan bırakmak istemiyorum. İnşallah Sayın Başbakanımızın katılacağı bir organizasyonla bir program yapalım.” şeklinde konuştu.

 

Rektör Prof. Dr. Kocacık ise “Eğitim, Kültür, Sanat Sektörü” üzerine gerçekleştirdiği sunumda, “Biz üniversitemizin eğitim, öğretim ve araştırmanın yanı sıra toplumsal çevrenin gelişimine de katkı sağlamasını istiyoruz. Biz bunu yerleştirmeye çalışıyoruz. Bunu yaparken de işte sanayiden madene kadar, eğitimden kültüre kadar, tarımdan hayvancılığa kadar her alanda proje üretmeye çalışıyoruz. Üniversite-Şehir işbirliğini de sağlayacak, onlarla işbirliği içinde projeler yapalım istiyoruz. Hem üniversiteye hem de şehre katkısı olsun diye. Güneş enerjisi ile ilgili projelerimiz var. Raylı sistemi kurmak istiyoruz. Şehrimize bir ivme kazandıracak Kızılırmak projemiz var. Nehir olan her il ihya oluyor. Bizim Kızılırmak’ımız çok güzel, bununla ilgili bir proje hazırladık. Kızılırmak’ın üniversiteden tarafını köşeden başlayarak, kafelerinden botanik bahçelerine kadar öğrenci ile şehir halkının kaynaştığı bir yer olarak düşünüyoruz. Biz üniversite olarak bize yasayla verilen görevleri yapmayı değil biraz ötesine geçip öncülük yapıp hayaller kurup bu hayalleri gerçeğe dönüştürmek için çaba göstermek istiyoruz. Ama herkesin bu çabaya destek olmasını ve bize inanmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu. (Veysi Siyah – İLKHA)




 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.