Hazırlıkta başarısız olan öğrencilerin yerleştirme sonuçları açıklandı

Hazırlıkta başarısız olan öğrencilerin yerleştirme sonuçları açıklandı

ÖSYM, zorunlu yabancı dil hazırlık sınıflarında başarısız olan öğrencilerin Türkçe öğretim yapan yükseköğretim programlarına yerleştirme sonuçlarını açıkladı.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, zorunlu yabancı dil hazırlık sınıflarında başarısız olan öğrencilerin Türkçe öğretim yapan yükseköğretim programlarına yerleştirme sonuçlarının açıklandığı belirtildi.

Açıklamada, "Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS), Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ya da Yurtdışında Çalışanların Çocukları için Yükseköğretime Giriş Sınavı (YÇS) sonuçlarına göre  yerleştirildikleri yükseköğretim programının zorunlu hazırlık sınıfına devam etmesine rağmen 2 yıl sonunda başarısızlık sebebiyle ilişiği kesilen öğrencilerin, Türkçe öğretim yapılan programlara yerleştirilme işlemleri tamamlanmıştır." denildi.

Yerleştirme sonuçlarına, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden erişilebilecek.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri, 17-23 Kasım 2017 tarihleri arasında ilgili üniversite tarafından yapılacak.

Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekiyor.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler