Hazreti Âdem’den beri tarım öğretimi vardır

Hazreti Âdem’den beri tarım öğretimi vardır

"Türkiye'de Tarım Öğretiminin 173'üncü Yıldönümü" nedeniyle düzenlenen programda konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Hazreti Âdem’den beri tarım öğretiminin yapıldığını belirtti.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Ziraat Fakültesi Dekanlığı, Türkiye’de tarım öğretiminin başlamasının 173’üncü yılı dolayısıyla bir kutlama programı düzenledi.

YYÜ Ziraat Fakültesinin Konferans Salonunda gerçekleştirilen "Türkiye'de Tarım Öğretiminin 173'üncü Yıldönümü" programında konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, tarımın modası geçmeyecek bir alan olduğuna dikkat çekti.

Battal, "Tarım; gelecekte eskimeyecek, değişmeyecek alanlardan biridir. Çünkü gıdanın temelini oluşturan tarımdır. Aslında Hazreti Âdem’den beri tarım öğretimi vardır. Okulu olmasa bile insanlar birbirlerine öğreterek tarımı bugünlere taşımıştır. Günümüzde tarım eğitimi  en üst seviyelerde yapılmaktadır. Bu tarımsal teknolojilerin tarıma yansıtılmasında en önemli kurumlar üniversitelerdir. Üniversite olarak bizim en güçlü fakültelerimizden biri de ziraat fakültemizdir. Ülkemizde tarımın gelişmesi için önemli katkılar sağlıyoruz. Hocalarımızın çok önemli çalışmaları var." dedi.

YYÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Demir ise yaptığı konuşmada fakülte hakkında bilgiler verdikten sonra Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Muharrem Selçuk "Değişen Dünyada Gıda ve Gıda Güvenliği" başlıklı bir sunum yaptı.Sunumun ardından  Ziraat Mühendisleri Odası Van Şube Başkanı Engin Işık bir konuşma yaptı.

Bitki Koruma Bölümü 3'üncü Sınıf Öğrencisi Binnur Anlayış'ın öğrenciler adına yaptığı konuşmadan sonra unvan alan akademisyenlere cübbeleri giydirilirken 30 yılını dolduran personele plaket verildi.

Programa; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Demirel, Genel Sekreter Prof. Dr. Yusuf Uzun, Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi ve çok sayıda akademisyenin katıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.