HDP, aile kurumunu hedef alan İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıktı

HDP, aile kurumunu hedef alan İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıktı

​HDP Eş Genel Balkanı Pervin Buldan, aile kurumunu hedef alan 'İstanbul Sözleşmesi'nin fesedilmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı sözde "Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun"un kabul edilmesiyle "aile" kurumuna savaş açıldı. Kadını korumaya yönelik çıkarılan sözde kanun, ailede eşleri birbirine düşman haline getirdi.

Sözleşme, toplumun en temel yapısı olan aileyi hedef almaya devam ediyor. Batılı değerlerin temel alındığı ve toplumsal dinamiklerin göz ardı edildiği 6284 Sayılı Kanun'un çıkarılması ve İstanbul Sözleşmesi’ne imza atılmasının akabinde; aile kurumunun ciddi oranda zedelenmesi, kadın cinayetleri ve boşanma oranlarının artış göstermesi, eşcinsel sapkınların gayri ahlaki fiillerini dayatmak için manevra alanı kazanması dikkat çekiyor.

Aile yapısını hedef alan, boşanmaların artmasına, yuvaların yıkılmasına neden olan İstanbul Sözleşmesi'nin fesedilmesine izin vermeyeceklerini söyleyen HDP'li Buldan, "Biz ne pahasına olursa olsun İstanbul Sözleşmesi’ni fesh etmelerine izin vermeyeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz ve tüm kadınlara bunun sözünü veriyoruz." dedi.

Sözde kadın haklarını savunduklarını belirten HDP'li Buldan, daha önce astıkları ve savundukları "Em Jının Ne Namusa Tu Kesine, Namusuma Azadiyameye (Biz kadınız kimsenin namusu değiliz, Namusumuz özgürlüğümüzdür)" afişleri ile kadınları hedef almış ve kadınların babasının, kocasının, kardeşinin namusu olmadığını savunmuşlardı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler