HDP heyetine 'özerklik' soruşturması

HDP heyetine 'özerklik' soruşturması

​Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı ‘özerklik’le ilgili konuşmaları nedeniyle HDP Eş Genel başkanı Selahattin Demirtaş ve diğer bazı HDP milletvekilleri hakkında soruşturma başlattı.

Geçtiğimiz hafta sonunda DTK tarafından düzenlenen Olağanüstü Genel Kurul'da yaptıkları ‘özerklik’ açıklamaları nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığı HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Selma Irmak ile Hatip Dicle, Kamuran Yüksek ve Sabahat Tuncel hakkında da soruşturma başlattı.

Başsavcılık, milletvekilleri olan Selahattin Demirtaş, Sırrı Süreyya Önder ve Selma Irmak için hazırlanan fezlekeyi, görüşülmek üzere Adalet Bakanlığı'na gönderirken, Irmak, Dicle ve Yüksek hakkında da soruşturmayı açtı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.