HDP il binasının önündeki evlat nöbetine bir aile daha katıldı

HDP il binasının önündeki evlat nöbetine bir aile daha katıldı

Çocuklarının PKK tarafından dağa kaçırıldığı gerekçesiyle Diyarbakır HDP İl Binasının önündeki umutlu bekleyiş devam ederken, bir aile daha evlat nöbetine katıldı.

3 Eylül 2019'da evlat nöbetini başlatan ailelerin umutlu bekleyişi 414'üncü gününde de devam ediyor. 6 yıl önce çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan 16 yaşındaki Yücel Coşkun için Mersin'den Diyarbakır'a gelip, evlat nöbetine katılan anne Kıymet Coşkun ile Baba Vahap Coşkun'un tek tesellileri çocuklarına kavuşmak.

Oğlunu defalarca aradığını belirten baba Coşkun, "Oğlum, 11'inci sınıf öğrencisiydi. 2014'te Kobane olaylarının yaşandığı yıllarda, oğlum telefonunu tamir ettirmek için evden çıktı. O günden beridir oğlum yok. Sonra onu cep telefonundan aradık ve cevap vermedi. Sabaha kadar aramamıza rağmen ulaşamadık. Ertesi gün öğleden sonra oğlumuzun kayıp haberini karakola bildirdik. O günden sonrada oğlumdan herhangi bir haber alamadık." dedi.

Oğluna çağrıda bulunan baba Coşkun, "PKK'nin elinden kaçıp anne ve babalarına kavuşanlar oluyor. Benim de tek ümidim oğlumun gelmesidir. Oğlumun gelmesini çok istiyorum." ifadelerini kullandı.

6 yıldır oğlundan haber alamadığını belirten anne Kıymet Coşkun ise, ailelerin evlatlarına kavuştuğu zaman kendisinin de sevindiğine vurgu yaparak "PKK'den kaçıp ailelerine kavuşan çocuklar var. İnşallah benim oğlum da gelir. Yücel Oğlum, gel biz senin gelmeni istiyoruz. Bak oğlum 19'uncu çocuk ailesine kavuştu. Sende gel, teslim ol, seni çok özledim." diye evladına seslendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler