HDP milletvekillerinden camilere saygısızlık

HDP milletvekillerinden camilere saygısızlık

Şanlıurfa’nın Suruç İlçe Belediyesi’ne kayyum atanmasının ardından halktan beklediği desteği göremeyen HDP’li milletvekilleri, ilçedeki camilerde propaganda yaptı.

Suruç Belediyesine kayyum atanmasının ardından halktan beklediği desteği göremeyen HDP’li milletvekilleri, ilçedeki camilerde propaganda yaparak vatandaşlara sokağa inmeleri yönünde telkinde bulundu.

Günler öncesinden Suruç’a gelen HDP milletvekillerinden İbrahim Ayhan, Dilek Öcalan ve Osman Baydemir, ilçedeki cami ve taziye evi gibi yerlerde topladığı insanlara propaganda yapıp yürüyüşe katılmaları için ikna etmeye çalıştı.

Cami adabına saygısızlık yaptılar

Sosyal medya hesaplarında paylaşılan camideki görüntülerde Dilek Öcalan’ın başının açık, pantolonlu olması dikkat çekerken kadın ve erkeklerin karışık bir şekilde oturduğu da görülüyor.

Köyleri gezen milletvekillerinden İbrahim Ayhan’ın da aynı şekilde camide mihrabın önünde oturarak propaganda yaptığı görülüyor.

Sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi

Bazı sosyal medya kullanıcıları da duruma tepki göstererek HDP’li milletvekillerinin, İslam’ın kutsalı olan camilere saygısızlık yaptığını ve kendi emellerine camileri alet etmemelerinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Suruçlular yürüyüşe destek vermedi

Öte yandan, HDP’li milletvekillerinin tüm bu uğraşlarına rağmen, Suruç’ta düzenledikleri yürüyüşü katılımın çok düşük olduğu öğrenildi. (İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.