HDP önündeki ailelerin evlat nöbeti gece de devam ediyor

HDP önündeki ailelerin evlat nöbeti gece de devam ediyor

Çocuklarının PKK tarafından dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin umutlu bekleyişleri sürüyor.

HDP Diyarbakır il binası önünden ayrılmayan aileler, bu gece de umutlu bekleyişlerini sürdürerek, evlatları kendilerine teslim edilinceye kadar nöbetlerini sürdüreceklerini belirtiyor.

Kaçırılan sivillerin yanı sıra asker ailelerinin de katıldığı evlat nöbeti 409'uncu gününde de devam ederken, yolda alıkonularak dağa götürülen askerlerden Emrah Avunan'ın babası Bilal Avunan, "Asker olan oğlumu HDP Cizre'de kaçırarak PKK'ye vermiş. Gece-gündüz demeden nöbet tutuyoruz. 19 evladımız geldi ve bizler çok sevindik. İnşallah diğer tüm evlatlarımızda gelir. Nasıl ki oğlum yıllardır karanlıkta bekletiliyor ise ben de onların kapısında karanlıklarda bekleyeceğim." ifadelerini kullandı.

"Çocuğum gelmediği sürece buradan ayrılmayacağım"

Asker ailelerinden Adil Kabaklı'nın annesi Cennet Kabaklı ise şunları söyledi:

"Oğlum acemi birliğini Ankara'da yapıp, usta birliğini yapmak üzere Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine giderken, Tunceli Pülümür yolunda asker Müslüm Altıntaş ile beraber araçtan alınarak kaçırılmasının üzerinden 6 yıl geçti. 3 yıl öncesine kadar görüntülerini Youtube'den yayınlıyorlardı. O şekilde oğlumu görebiliyordum. Fakat son 3 yıldır herhangi bir paylaşım yapılmıyor. Oğlumu almadan buradan gitmeyeceğim. HDP oğlumu alıp, PKK'ye verdi ve şu anda 150 metre yerin altında esir tutuluyor. Sabaha kadar da nöbetimi sürdüreceğim. Ne zaman ki oğlum geldiyse o zaman buradan kalkacağım."

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi kırsalında PKK tarafından kaçırılan 14 yaşındaki Hazal Kaya'nın babası Mustafa Kaya, kısa süre önce Diyarbakır'a gelerek kızı için evlat nöbetine katıldı. Ailelerin ortak kararı doğrultusunda nöbetini gece vakti de sürdüren Kaya, "HDP/PKK kızımı kaçırdı. Kızım için katıldığım bu evlat nöbetini devam ettireceğim ve çocuğum gelmediği sürece de gitmeyeceğim." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.