HDP’li vekiller Bilgen ve Beştaş yeniden gözaltına alındı

HDP’li vekiller Bilgen ve Beştaş yeniden gözaltına alındı

Yürütülen PKK soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine haklarında yeniden yakalama kararı çıkarılan HDP Milletvekilleri Ayhan Bilgen ve Meral Danış Beştaşgözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve Başsavcılığı'nın itirazı üzerine haklarında yeniden yakalama kararı çıkarılan HDP Milletvekilleri Ayhan Bilgen ve Meral Danış Beştaş Diyarbakır’da gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ile HDP Sözcüsü Kars Milletvekili Ayhan Bilgen’in adli kontrol ile serbest bırakılmasına, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı üzerine, Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanmalarına yönelik yakalama kararı çıkarılması üzerine Ayhan Bilgen ve Meral Danış Beştaş yeniden gözaltına alındı.

Beştaş’ın, gözaltına alınırken "Ben Tahir Elçi'nin arkadaşıyım, kimse beni korkutamaz" dediği ve arkadaşlarıyla vedalaşırken de, "Çok yakın zamanda görüşeceğiz" dediği öğrenildi.

HDP milletvekilleri Bilgen ve Beştaş, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında

"Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanıyorlar.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum