HDP'liler bağımsız adayın afişlerini sökerek HÜDA PAR'lılara saldırdı

HDP'liler bağımsız adayın afişlerini sökerek HÜDA PAR'lılara saldırdı

Van'ın Muradiye ilçesinde afiş asan bir grup HDP'li, DBP ilçe eş başkanı gözetiminde HÜDA PAR'ın desteklediği bağımsız aday Mehdi Oğuz'un afişlerini sökerek yerine HDP afişi asarak HÜDA PAR'lılara saldırdı.

Muradiye'de afiş asan bir grup HDP'li, DBP ilçe eş başkanı Hicran Arpa gözetiminde HÜDA PAR'ın desteklediği bağımsız aday Mehdi Oğuz'un afiş ve posterlerini sökerek yerine HDP afişi astı.

Boş yer olmasına rağmen afişlerinin sökülmesine tepki gösteren HÜDA PAR'lılara da saldıran HDP'li grup, tahammülsüzlüğünü sürdürerek HDP afişlerini bağımsız adayın afişlerinin üzerine yapıştırdı.

HÜDA PAR'lıların itirazı üzerine kısa sürede ellerinde taş, sopa ve keserlerle toplanarak saldırıya geçmeleri, HDP'lerin olay yerinde önceden saldırı için hazırlık yaptığı şeklinde yorumlandı.

Saldırı sırasında adı Mustafa Arpa olduğu ve DBP İlçe eş başkanı Hicran Arpa'nın babası olduğu belirtilen saldırganın elindeki keserle afişlerin sökülmemesini isteyen bir gence saldırması dikkat çekti.

Olayın büyümesinin ardından bölgeye gelen polis, güvenlik önlemlerinin arttırırken, her iki partinin seçim bürolarının önünde uzun süre bekleyen parti üye ve gönüllüleri daha sonra dağıldı.

Öte yandan olayları görüntülemeye çalışan bir gazeteci de HDP'li grubun saldırına uğradığı ve fotoğraf makinesinin gasp edildiği öğrenildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler