Hedefimiz okul öncesi her çocuğun Kur’an'ı öğrenmesidir

Hedefimiz okul öncesi her çocuğun Kur’an'ı öğrenmesidir

Kur’an Kursu açılışı öncesi düzenlenen seminerde konuşan Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, hedeflerinin Urfa'da okul öncesi her çocuğun Kur’an-ı öğrenmesi olduğunu söyledi.

Eyyübiye Müftülüğü, Şanlıurfa’nın Merkez Eyyübiye ilçesinde bulunan Hz. Eyyüp Peygamber Camisinde açılacak olan Kur’an Kursu öncesi seminer düzenledi.

Hz. Eyyüp Peygamber Camisinde gerçekleşen programa çocuk kadın birçok vatandaş katıldı. Programda, Şanlıurfa’nın çeşitli Kur’an Kurslarında 4-6 yaş arasındaki çocukların almış oldukları eğitim anlatıldı.

Kur’an tilavetiyle başlayan programa İl Müftüsü İhsan Açık, Eyyübiye İlçe Müftüsü Adem Dobur, HÜDA PAR Haliliye İlçe Başkanı Basri Demir ve birçok STK Başkanı katıldı.

Program hakkında bilgi veren İl Müftüsü Açık, “4-6 yaş gruplarına yönelik okul öncesi Kur’an eğitimi ve dini bilgiler eğitimi vardır. Bu programımı yapmamızdaki amacımız şudur; 4-6 yaş arasındaki çocuklarımızı ve ailelerini özendirmektir. Okul öncesi her çocuğun Kur’an Kerim öğrenmesini sağlamaktır. Bundan dolayı burada bir etkinlik yaptık. Hedefimiz ise Şanlıurfa’da okul öncesi her çocuğun Kur’an'ı öğrenmesidir.” dedi.

7 Kur’an Kursunda 4-5 yaş arasındaki çocuklara eğitim verildiğini söyleyen Eyyübiye İlçe Müftüsü Adem Dobur, “Çocuklarınıza dünyayı, ahireti öğretmezseniz bu ileride sizin başınıza dert olur. Biz de bu düşünceden hareketle Kur’an kurslarımızın bünyesinde şu anda 7 tane kursumuzda 4-5 yaşındaki çocuklarımıza eğitim vermek üzere Kur’an kursları açtık. Bununla beraber anaokullarımızın içerisinde de sınıflarımız vardır. Toplam 16 sınıfımız var. Ama biz bunu Urfa için yeterli görmüyoruz. Bir çocuk 4-5 yaşlarında kişiliğini ve kimliğini kazanır. Atalarımızın dediği gibi bir kişi yedi yaşında ne ise yetmiş yaşında da odur.” ifadelerini kullandı.

Kız çocuklarının seslendirdiği ilahilerin ardından program, “Allah’a Teşekkür Etmek” temasıyla küçük bir tiyatro gösterimi ile devam etti.

Program boyunca çocukların neşeli davranışları eksik olmazken, ezberledikleri süreleri okumaları manevi bir atmosfer oluşturdu.

Ayrıca Hz. Eyyüp Camii Kur’an Kursu açılışını gerçekleştiren Açık, bu kursun hayırlara vesile olmasını temenni etti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler